• Välkommen till MIK Tennis!

    Välkommen till MIK Tennis!

Karolina Delkiewicz gillar detta inlägg
Här kommer lite viktiga datum för er som är med i junior- och vuxenträning.
Sista datum för höstterminen är söndag den 21/12. Vårterminen startar måndag den 12/1 för samtliga grupper.
Vi kommer att jobba med schemat för juniorerna under julen och kommer att lägga ut ett preliminärt schema innan nyår. Mer information om detta kommer senare. läs mer →
Ewa Lööf, Fredrik Loof, Anneli Uhlin gillar detta inlägg
Sedan tidigare har vi skrivit om damlaget som gick upp i division 1 till nästa år. Nu har även vårt herrlag, som spelar i division 1, spelat klart för i år. Lördagen den 6 december spelade herrarna mot Umeå TK och vann med klara 5-1 i matcher. Söndagen den 7 december var det tuffare motstånd i form av Åkersberga TK. Den matchen slutade oavgjort 3-3. Det var idel kända MIK spelare i laget under helgen. Det vill säga Anders Lindström, Jerry Sundgren, Benjamin Lecomte, Viktor Zetterholm och debuterande Amar Galijasevic. Amar  inte bara debuterade, han vann dessutom efter en bra insats mot Jonathan Kidane. I och med de 3 poäng som helgen gav, så hamnade laget till slut på en tredje plats.
En klart godkänd serie för herrarna och stort grattis till det. läs mer →
MIKs båda 15-årslag fick tyvärr kliva ner en division till nästa år. I såväl pojk- som flicklaget har det varit tufft motstånd, många gånger dessutom mot lite äldre spelare. Inget att göra, bara att kämpa vidare. Till hösten 2015 är målet givet, att gå upp med båda lagen igen.
läs mer →
läs mer →
Efter en lång och utdragen serie så har Damernas Division 2 äntligen spelats klart.

Som segrare står vårt kära MIK efter att ha bortaslagit Sollentuna med 4-0 i matcher på Lördagskvällen.
Det krävdes seger för att avancera till Division 1 och det fanns inget som skulle stå i MIKs väg.

På första singeln gjorde Sandra Örtevall processen kort, som så många gånger förut, med motståndet och vann med klara 6-0 6-0. Sandra som gör comeback i MIK efter en sejour i SALK har varit Damlagets ankare och vunnit alla sina matcher i årets serie.

På andra singeln vann Mikaela Seger en stabil match med 6-4 6-2 mot Daniella Mourad där Mikaela visade hur värdefullt det är att ha en bra slice i verktygslådan.

På tredje singeln vann Anna Larsson i stor stil då hon visade upp bra säkerhet och precision. Segersiffrorna skrevs till 6-0 6-1.

Seriesegern var i hand men som alltid så ska alla matcher spelas. Så i den avslutande dubbeln spelade Maja Lundell i par med Sandra och vann med 6-2 3-0 uppgivet. Tyvärr så satte en sträckning i låret stopp för fortsatt spel efter 3-0 i andra set.

Nu när serien är slut för denna höst så blickar vi fram mot sommaren då utomhusserien sätter igång. MIKs Damlag har ett brons att försvara från i år så det är full satsning under våren som gäller för att höja valören i sommar.
Under säsongen har följande spelare varit med i laget: Sandra Örtevall, Mikaela Seger, Anna Larsson, Maja Lundell, Alexandra Zinn, Louisa Brunetti, Tina Ojdanic.

Vi gratulerar MIKs Damlag till segern och hoppas på fler MIK framgångar i framtiden!
image


läs mer →