• Välkommen till MIK Tennis!

    Välkommen till MIK Tennis!

Anne-Marie Jonsson gillar detta inlägg

4 2
Ett mycket lyckat SM för våra juniorer har spelats i Göteborg under påsken. Vi hade 11 spelare med i de olika klasserna. Den som resultatmässigt lyckades bäst var Gilbert Jäger, som i 16-årsklassen gick fram till final i såväl singel som dubbel. Efter en del motigheter med skador under vintern så var denna framgång ett skönt besked för Gilbert. Efter övertygande spel hela vägen så räckte det inte riktigt till i singel finalen mot Karl Friberg från Båstad/Göta TS, förlust med 3-6 i avgörande set.
Maja Lundell spelade bra i sin åldersklass för flickor 16, men räckte inte till mot för dagen bättre motståndare. Därför blev det tyvärr förluster i första omgången i såväl dubbel som singel.
Tuva Wallin vann sin kvalgrupp och dessutom ytterligare en match i huvudtävlingen mot duktiga Molly Helgesson. Tuva har ett år kvar i 14-års klassen så det finns mer att ta av där i framtiden. Tuva spelade även dubbel men fick där inkassera förlust i första omgången. I samma åldersgrupp som Tuva spelade också Cornelia Jäger som vann två kvalmatcher. Cornelia är också hon ett år ung i klassen och kommer säkerligen kunna göra ytterligare ifrån sig nästa år. Den tredje flickan i 14-års klassen Stina Molin vann en kvalmatch för att sedan förlora. Noterbart är att även Stina har ett år kvar i klassen. Stina och Cornelia spelade också dubbel tillsammans med förlust i första omgången som resultat.
I 14-årsklassen spelade även killarna Tobias Andersson och Aleksej Vegera. Båda förlorade i första omgången i såväl singel som dubbel, men har kämpat väl och spelat bra tennis.
Två fickor hade vi med i 12-årsklassen. Nellie Cala vann 2 matcher före förlusten kom mot en duktig flicka som heter Hörling från Södertälje. Även Amanda Kadiri förlorade mot samme Hörling, detta i första omgången. Här har Nellie ett år kvar i klassen, så hon får spela ett år till för 12-åringarna.
På pojksidan för 12 åringar hade klubben med Emil Molin och Tobias Wallin. Båda förlorade i sina respektive första omgångar mot tuffa motståndare. Emil är ett år ung i klassen och Tobias till och med två år ung.
Nu ser vi fram mot nya utmaningar!

18 Apr 2014
2014-04-18

Glad Påsk!

0 Kommentarer

Mälarhöjdens Tennisklubb vill önska er alla en riktigt Glad Påsk!

Passa på att spela mycket tennis i påsk då det finns en massa lediga banor i MIK-Hallen!

Inför Påskveckan spelades Huddinge Open där Mälarhöjdens Tennisklubb hade fina framgångar.
Bäst gick det för Tobias Wallin som i sin klass för pojkar 10 vann hela tävlingen. I finalen slog Tobias Max Fellinger från Smedslättens TK med siffrorna 6-1, 6-2.
Även Nellie Cala hade fina framgångar i klassen för flickor 12 där hon gick fram till en semifinal. Förlust där mot slutvinnaren Alexzandra Hörling från Södertälje Pershagen TK med siffrorna 2-6, 3-6.
Närmast för båda väntar nu JSM i Göteborg.
Såvida det inte kommer en massa snö så planerar vi att öppna grusbanorna till helgen (den 12/4). Ni kommer att kunna boka via hemsidan från och med fredag kväll. Det går bra att köpa sommarkort via kansliet från och med idag. Med sommarkortet får ni spela och boka 1 timme per dag under hela säsongen. Gäller endast medlemmar.
Utomhussäsongen gäller från den 12/4 tills vi stänger banorna för vintern.
Inomhus gäller sommarkortet från den 16/6 till och med den 14/8.
Kostnaden för kortet är endast 1500:-
Under påsklovet kommer all juniorträning att vara inställd måndagen den 14 till och med måndagen den 21 april.
Vuxenträningen är inställd torsdagen den 17 till och med måndagen 21 april.

Lördagen den 5 april spelade MIK ett utbyte mot kombinationen Farsta/Spårvägen. Det var i första hand för att ge JSM spelarna till Göteborg möjlighet till lite extra matcher. När kvällen var slut kunde vi konstatera att våra gäster var bättre än oss denna kväll. 14-42 blev resultatet efter att vi spelat utbytet i form av ”blixttennis”, det vill säga matchtiebreaks hela tiden.

Borta-coachen Micael Schjölin och MIK-coachen Anders Henricsson tyckte att detta var ett utmärkt sätt att få spela mycket med hög intensitet. Att Farsta/Spårvägen var för bra denna gång lyfter vi på hatten för, och så siktar vi på revansch till nästa gång.

Avslutningsvis på kvällen hade vi den mycket prestigefyllda Skidskyttestafetten. En stafettform där både kondition och koncentration är viktiga ingredienser. Ett stenhårt lopp blev det där hela gänget tog ut sina sista krafter, OCH kvällen fick ytterligare en segrare, MIK. Stina Molin gick i mål med någon meters marginal före våra gäster. Från MIK spelade under kvällen Aleksej Vergara, Stina Molin, Cornelia Jäger, Amanda Kadiri, Nellie Cala, Emil Molin och Tobias Wallin.

Vi tackar Farsta/Spårvägen för en god match. Vi passar också på att tacka alla spelarna från MIK för fantastiska kakor. Sist med inte minst, Robban Wallin tack för din hjälp med det övriga runt arrangemanget.

Allt detta sammantaget och lite till gjorde kvällen till vad det skulle vara, en kul kväll!
IMG_0861