• Välkommen till MIK Tennis!

    Välkommen till MIK Tennis!

Välkomna till If SO Maxitour i MIK-Hallen!
Nedan finner ni deltagarlistan och speltider. Obserera att det är två grupper med olika speltider.
läs mer →
För tillfället håller ett konferensrum på att byggas på övervåningen i MIK-Hallen. Projektet beräknas att vara klart senast den 1 mars och det kommer att vara en del störande ljud på grund av detta. Vi ber er därför att ha överseende med eventuellt oväsen och oreda i hallen.
Tack på förhand!  
untitled


läs mer →
Mälarhöjdens pojkar och flickor 18 år deltar i Svenska Juniorcupen och lag-SM 2015. Cupen spelas under vårterminen och är i utslagningsform. Killarna spelar fyra singlar och två dubblar, tjejerna spelar tre singlar och en dubbel. Tävlingen organiseras av Svenska Tennisförbundet.I helgen som varit spelades första omgången för Team MIK. Både killarna och tjejerna ställdes mot.. läs mer →
20 Jan 2015
2015-01-20

Grand Slam Rea

0 Kommentarer
Jerry Sundgren gillar detta inlägg
Rea i MIK-shopen under Australian Open! 
- Provkollektion från Nike
- Minst 20% på alla tennisskor
- Demoracketar till jättebra pris
Vi kommer att ha utökad service i shopen där Kurre kommer att finnas på plats tisdagar och torsdagar 17:00-19:00 för tips och råd. 
Kom till MIK-hallen för att titta på Australian Open och samtidigt fynda i shopen!
Välkomna! 
images
läs mer →

Skärmavbild 2015-01-12 kl. 22.24.58
(Foto från sportway.se)


När 2014 började lida mot sitt slut var det som vanligt och traditionsenligt dags för SALK Open. Tävlingen är världens äldsta och största inomhusturnering. Många MIK-juniorer var i farten och höll MIK-fanan högt.

Några resultat…

Gilbert Jäger och Sandra Örtevall födda -98 spelade ITF-turneringen i SALK. ITF-klassen är för ungdomar upp till 18 år och bjuder in spelare från hela världen att tävla.

Gilbert lyckades pricka in formen lagom till jul och spelade bra i turneringen. Så bra att han tog sig hela vägen till semifinal och på vägen dit lyckades han besegra Christopher Liniewski från Tyskland, Jonas Eriksson Ziverts Sverige, och i kvartsfinalen Filip Malbasic Sverige. Tre bra vinster innan det tog stopp mot Kenneth Raisma från Estland. Gilbert kvalade in i tävlingen och det blev totalt 7 matcher.

I tjejernas ITF klass gick Sandra Örtevall till semifinal och lyckades besegra Miranda Ramirez USA i första omgången, Maren Helgo Norge i andra omgången och Lauyn John Baptiste England i kvartsfinalen. I semifinalen tog det stop mot Lucie Kankova från Tjeckien. En bra turnering även för hennes del.

Sandra som står för och representerar Mälarhöjden i olika sammanhang har sin träningsbas på Good To Great Sandra har representerat SALK under ett par år men sedan hösten 2014 valt att gå tillbaka till MIK, klubben som hon spelade och tränade för under sin yngre juniortid.

Tuva Wallin, 14, spelade endast dubbel i SALK Open och det tillsammans med Sara Dahlström Enskede. Tuva och Sara spelade bra och tog sig hela vägen till en semifinal.

Totalt hade Mälarhöjden 17 deltagare i årets SALK Open, allt från pojkar och flickor 10 år till pojkar och flickor 18 år. Många spelare deltog även i dubbelklasserna.

Deltagare och klass:

Cornelia Jäger FD14 och FS14
Denise Patina FS12
Emil Molin PD12 och PS12
Emilia Sand FD12 och FS12
Ludvig Lange PS12
Ludvig Ryden PS10
Melker Ivarsson PS12
Milos Milutinovic PS16
Nelie Cala FS12 och FD12
Sebastian Uhlin PS14
Stina Molin FS14 och FD14
Tobias Anderson Norman PS14 och PD14
Tobias Wallin PS12 och PD12
Tuva Wallin FD14
William Nordström Nyberg PS12
Gilbert Jäger ITF
Sandra Örtevall ITF

Bra jobbat under SALK Open!

VT 2015 är nu i igång och vi fortsätter att slipa formen vidare mot nya utmaningar.

Ses i hallen

/Sigge

läs mer →
Thomas Lindegård, Anneli Uhlin gillar detta inlägg
Första träningstillfälle är torsdagen den 29/1
15 speltillfällen på torsdagar 11.00 – 12:30.
Det blir fartfylld och rolig tennisträning där ni har 15 torsdagar att spela på (uppehåll veckorna: 9, 14, 20 och 21).
Sista träningstorsdag är den 28 maj. Enda kravet är att ni meddelar oss om ni inte kan komma senast 18.00 dagen före varje pass så att vi kan planera passet.
Tränare: 1-2 tränare kommer att finnas på plats.
OBS! Vi förbehåller oss rätten att ställa in lunch-tennisen om intresset är för lågt. Likaså bör grupperna bli homogena om träningen skall fungera optimalt.
Kostnad: 3000 kronor för 15 träningstillfällen (faktureras).
Deltagare måste vara medlemmar i Mälarhöjdens TK.
Anmälan senast måndagen den 22 januari 2015 till: kurre@miktennis.se.
dropshot
läs mer →