• Välkommen till MIK Tennis!

    Välkommen till MIK Tennis!

Efter 3-3 borta i matchen mot Danderyds TK, så hänger herrlaget på i toppen av division 1 norra, nu som god trea i tabellen. Med endast två omgångar kvar att spela (6-7 december borta i Danderyds hall), så är chanserna stora för laget att kunna hamna som tvåa i serien.
I matchen igår (26 november) spelade Anders Lindström, Magnus Eriksson, Jerry Sundgren, Benjamin Lecomte och Viktor Zetterholm.
Bra kämpat!
Det är julrea i vår Tennisshop! Hitta en massa fina julklappar hos oss.
– Minst 20 % på alla skor och kläder
– En massa nya produkter bland annat Djokovic’s nya Headracket och den nya Babolat Pure Drive
– Man kan även köpa presentkort som kan användas i shopen till privatträning eller strötider

Varmt välkomna till MIK-shopen!
read more →
I helgen spelade MIKs Damlag sin 4e match i Division 2 på bortaplan mot Lidingö.
Matchen var säsongens viktigaste då Lidingö ledde serien inför mötet med MIK. Sandra Örtevall, Mikaela Seger, och Anna Larsson var de representanter som skulle försvara MIKs färger för dagen.
En vinst krävdes för chans till avancemang till Division 1 och det var precis det publiken fick se. Sandra Örtevall satte högsta fart på första singeln och slog Lou Regen med klara 6-0 6-0. Andra singeln spelades mellan Mikaela Seger och Filippa Krän där Mikaela stod för en MINST sagt bragdartad prestation då hon vänder underläge 1-6 0-5 till vinst 1-6 7-6 (6) 10-7. Efter att ha räddat ett tiotal matchbollar lyckas Mikaela tillslut knäcka sin motståndare och gå segrande ur striden. Väldigt imponerande!
På tredje singeln lyckades tyvärr inte Anna Larsson få med sig en seger och på så vis ge MIK en ointaglig 3-0 ledning i matcher utan hon fick se sig besegrad med 7-6 (5) 5-7 6-10 mot den unga men duktiga Jacquline Nylander Altelius.
En revanschsugen Anna Larsson skulle istället, i par med Sandra Örtevall, få sin revansch i den avslutande dubbeln där MIKparet mötte Lou Regen och Jacquline Nylander Altelius.  MIK spelade i stort sett en felfri dubbel och gjorde processen kort med motståndet. Resultatet 6-1 6-0 talar sitt tydliga språk och MIK stod som vinnare med 3-1 i matcher.

Efter vinst mot Bålsta samt Kungsängen, ett lika resultat mot Örebro, och en vinst mot Lidingö så är nu MIK i toppen av tabellen med en match kvar att spela.  Den matchen spelas den 29e November borta mot Sollentuna som ligger på 3e plats i tabellen.
Återigen krävs en vinst för att säkra en plats i nästa års Division 1!
Håll tummarna för fortsatta MIKframgångar!

/Coach Jerry Sundgren read more →
image image image read more →
Vår klubbchef Anders Henricsson har på egen begäran sagt upp sig från sin anställning i MIK Tennis.  Anledningen är att Anders fru Lotta har fått nytt jobb och därför går nu flyttlasset tillbaka till Malmö.
Att Anders inte kommer att fortsätta sitt arbete som klubbchef i MIK Tennis tycker vi är mycket tråkigt, men förstås önskar vi både Lotta och Anders all lycka med både jobb, familj och allt annat i framtiden. Ibland går livspusslet med jobb och familj inte alltid perfekt ihop och en situation med att pendla mellan storstäderna är inte en lösning som är bra.
Trots kort tid hos MIK Tennis har Anders gjort ett fantastiskt arbete med utveckla MIKs mål att vara en klubb för både elit och bredd. Han har bl a lagt nya grunder för utveckling av alla nivåer inom vår juniorverksamhet, från Bollskola för 4-5 åringar, vidare genom Mini-, Midi- och Maxitennis, fram till Tävlingsspelare 12-15 år.
Inom MIK Tennis är vi ju noga med att begreppet ”Lyckas” är vad var och en själv definierar för sin egen del och alls inte behöver vara att man rusar genom alla nivåer och blir bäst på att vinna en massa matcher. Men det ska finnas utrymme och resurser för alla att Lyckas!
Anders har vidare ”uppfunnit” Drop-In Tennis och Frukosttennis för vuxna, har fått igång nya samarbeten för juniorträning med andra klubbar inom Stockholm, coachat personalen till nya utmaningar och varit en mycket omtyckt chef och arbetskamrat.
Idel lovord om Anders alltså, men vi i MIKs styrelse tror benhårt vi kan få fram en lösning på organisationen inför 2015 som får lika bra omdömen av er medlemmar som den nuvarande.

För styrelsen i Mälarhöjdens IK Tennis

Lena Dahlgren
Ordförande read more →
Anneli Uhlin, Fredrik Pettersson gillar detta inlägg
Välkomna till If SO Maxitour i MIK-Hallen!
Nedan finner ni deltagarlistan och speltider. Obserera att det är två grupper med olika speltider.
read more →