top of page

Damlaget är en match ifrån avancemang till Division 1!

I helgen spelade MIKs Damlag sin 4e match i Division 2 på bortaplan mot Lidingö. Matchen var säsongens viktigaste då Lidingö ledde serien inför mötet med MIK. Sandra Örtevall, Mikaela Seger, och Anna Larsson var de representanter som skulle försvara MIKs färger för dagen.

En vinst krävdes för chans till avancemang till Division 1 och det var precis det publiken fick se. Sandra Örtevall satte högsta fart på första singeln och slog Lou Regen med klara 6-0 6-0. Andra singeln spelades mellan Mikaela Seger och Filippa Krän där Mikaela stod för en MINST sagt bragdartad prestation då hon vänder underläge 1-6 0-5 till vinst 1-6 7-6 (6) 10-7. Efter att ha räddat ett tiotal matchbollar lyckas Mikaela tillslut knäcka sin motståndare och gå segrande ur striden. Väldigt imponerande! På tredje singeln lyckades tyvärr inte Anna Larsson få med sig en seger och på så vis ge MIK en ointaglig 3-0 ledning i matcher utan hon fick se sig besegrad med 7-6 (5) 5-7 6-10 mot den unga men duktiga Jacquline Nylander Altelius.

En revanschsugen Anna Larsson skulle istället, i par med Sandra Örtevall, få sin revansch i den avslutande dubbeln där MIKparet mötte Lou Regen och Jacquline Nylander Altelius.  MIK spelade i stort sett en felfri dubbel och gjorde processen kort med motståndet. Resultatet 6-1 6-0 talar sitt tydliga språk och MIK stod som vinnare med 3-1 i matcher.

Efter vinst mot Bålsta samt Kungsängen, ett lika resultat mot Örebro, och en vinst mot Lidingö så är nu MIK i toppen av tabellen med en match kvar att spela. 

Den matchen spelas den 29e November borta mot Sollentuna som ligger på 3e plats i tabellen. Återigen krävs en vinst för att säkra en plats i nästa års Division 1!

Håll tummarna för fortsatta MIKframgångar!

/Coach Jerry Sundgren

0 visningar0 kommentarer
bottom of page