top of page

Förändringar i tävlingsgruppen

Ny termin är igång och som vanligt sker det en del förändringar i tävlingsgruppen, några slutar och några börjar.

Tävlingsjunioren Philip De Mare, 15 år har valt att ta en paus från tennisen efter sin skada i ryggen. Philip började i MIK för ett år sedan och innan dess spelade han både i Älta och Saltsjö Duvnäs tennisklubb. Philip har spelat bra tennis och hade en 1/8 delsfinal i ute SM 2016 som ett bra resultat innan skadan satte stop för träningar och tävlingar. Philip följde även med till gruslägret i Serbien 2016 och har utvecklats i klubben. Philip tar en paus från tennisen och kommer inte att vara på träningarna under hösten till en början. Klubben önskar dig lycka till och hoppas att du haft en bra tid i MIK.

Även Alexey Vergara född 2001, MIK´s egna gruskung har valt att byta träningsmiljö från MIK till Södertälje tennisklubb. Alexey har brottats med skador och comebacker fram och tillbaka men ska vara helt återställd för att kunna träna för fullt. Alexey har varit i klubben sedan barnsben och representerat klubben på ett föredömligt sätt allt ifrån hur han tränar till vilken inställning han har på och utanför banan. Stort tack för din tid i MIK och klubben önskar dig lycka till med din tennis.

Alltid tråkigt när spelare lämnar klubben men det är viktigt att spelaren känner att träningsmiljön är tillräckligt stimulerande för att fortsätta sin tennissatsning. Ibland kan det vara som en nystart vid tex klubbyte och spelaren känner att det är lite nytt, det är nya röster man hör osv. Vi hoppas behålla kontakten med samtliga spelare som varit i klubben.

Nu till några nyförvärv till hösten, Robin Brage 34 år är tillbaka i MIK som spelare i herrarnas A-lag och har förhoppningar att kunna spela en del matcher och delta på träningarna som herrarna har på tisdagarna 18.30-20.00. Robin har tidigare arbetat som tränare i klubben och hade även haft en stor del i när herrarna tog sig till Elitserien 2011. Robin har spelkapacitet som håller hög nivå.

– Det ska bli kul att börja spela för MIK igen, det var ett tag sen och jag hela tiden känt att det snart är dags att komma tillbaka till MIK, säger Robin.

Robin arbetar på tennis akademin Good To Great och har representerat Näsbypark TK under ett par år. Förhoppningsvis håller han sig skadefri och kommer ha en roligt tid framför sig i MIK.

Även damlaget har fått förstärkning, Dilara Yurtkuran kommer att representera klubben och även träna en del i MIK. Dilara kommer från Turkiet men bor i Sverige sedan ett år tillbaka. Dilara är 28 år och har spelat tennis på hög nivå innan hon blev skadad och nu ser hon fram emot att spela tennis igen.

Efter flytten till fruängen kändes valet naturligt att byta till MIK, eftersom jag känner tränarna och att det är väldigt nära till hallen, säger Dilara.

MIK Tennis säger varmt välkomna som MIKare och hoppas på en rolig tid i klubben.


/Sportchefen

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page