top of page

Fantastisk avslutning på inomhussäsongen

Inomhussäsongen är lång i vårt avlånga land. Våren verkar vara runt hörnet och Kurre tillsammans med klubbens medlemmar kämpar för fullt med att göra grusbanorna redo för spel. Under mars månad spelade klubbens juniorer både RM (regionsmästerskapen) samt SM (svenska mästerskapen) den sistnämnda tävlingen spelades under påsken i Göteborg. Klubben, ledarna och juniorerna var på sedvanligt vis på plats i Göteborg för att kämpa tillsammans med övriga barn och ungdomar i Sverige. Konkurrensen är stentuff väldigt många som spelar, tävlar och tränar stenhårt.

MIK hade 15 spelare med i SM fördelat på 10-, 12-, 14- och 16 års klass. Sen två år tillbaka har 10 och 12 åringarna inget SM status på sin tävling därav ett annat namn på tävlingen. (Diadem Cup) ändringen har inte förändrat vilka som deltar i tävlingen utan det är fortfarande de främsta juniorerna i Sverige som ställer upp med undantagsfall så klart.

MIK tränarna Sigge, Martin och Johan var på plats från dag ett till att sista matchbollen var inslagen i Göteborg. Tävlingen spelades på GLTK som är mitt i en renovering och utbyggnad av sin hall. Precis som vanligt är arrangemangen på topp med funktionärer och organisation som mäktar med en gigantisk tävling som SM.

Att spela SM för sin klubb och sig själv är stort och en bra erfarenhet. Tävlingar är lite som ett tv-spel, det är viktigt att ta sig vidare från en nivå till nästa nivå. Då gäller det att besegra ”bossen” eller klara en viss bana för att gå vidare på nästa nivå. RM och SM är två tävlingar med bra nationell nivå.

Nog om nivåer och tävlingar 🙂 MIK sopade nästan rent i 14 årsklassen och slutade som bästa klubb. Ida Johansson gick till final i både singel och dubbel och därmed fick hon med sig två silvermedaljer från SM. Tobias Wallin och Ruya Mavi gick till semifinal i singel och fick därmed med sig två bronsmedaljer hem till Stockholm. Stort grattis till ER för framgångarna. Ni har jobbat hårt under lång tid och nu fick ni payback. Fortsätt att jobba och sträva framåt.

I RM som spelades i början på mars vann Tobias Wallin med Hugo Dunger från Trollbäcken dubbelklassen det gjorde även Ruya som vann dubbel RM i par med Isabella Sundvall från Järfälla. I Singelklassen blev det en finalplats för Ruya. #GOMIIK


I SM och 16 års klassen hade Mälarhöjden fyra deltagare där tre av fyra är ett år unga i klassen. Alla jobbar på stenhårt varje dag både på träningar och tävlingar och detta kommer att ge utveckling. Tuff tävling rent resultatmässigt men viktigt att vi tillsammans med spelarna tar med oss erfarenheter och jobbar vidare långsiktigt samt laddar om inför en inspirerande grussäsong.


Klubbens påläggskalvar i 10 och 12 årsklassen jobbade på stenhårt och slet på varje boll, för alla var resan till Göteborg en lärorik resa och tävling. Det finns inga genvägar lyder ett ordspråk, att tävla och resa blir på sikt en naturlig del för en tennisspelare både som tävlingsjunior och förhoppningsvis en tävlande senior.

Stort tack till alla föräldrar och åkte ner för att stötta klubbens juniorer i vått och torrt.

Stort Tack till Johan och Martin för deras fantastiska engagemang och kunskap för klubbens juniorer. Nu blickar vi framåt och laddar inför en spännande grussäsong.

Deltagare under SM:

16 åringar:

Emil Molin, Amanda Kadiri, Amanda Menendez Thomasson, Emilia Sand

14 åringar:

Ida Johansson, Tobias Wallin, Christoffer Karlberg, Ruya Mavi

12 åringar:

Alvar Lange, Philip Schlosser, David Eiderholm, Lovisa Ericson, Teodora Holst

10 åringar:

Jacob Ericson, Vincent Rannelid

/Coach Sigge

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page