top of page

Julhälsningar från sportchefen

Hej tennisvänner, 

Vi är framme vid årets slut och i morgon är det julafton. Helgen som gick avslutades årets klubbmästerskap i hallen, totalt hade vi 18 klasser med 179 deltagare. Kul att vi i år fått till aktiviteter runt KM, allt från pizza food truck till mingel och bubbel i shopen, bra drag!

När jag sitter och reflekterar över året som gått är det första som slår mig att det var en svår tid i början på året, med en pandemi och allt tuffare restriktioner som påverkade hela samhället, inte minst idrotten. Vi höll MIK-hallen öppen tack vare tydliga regler och gott samarbete mellan besökare och personal. Vårterminen startade tre veckor senare än planerat och personalen var under den perioden korttidspermitterad. Det var en turbulent och utmanande period vi alla kommer att minnas. Jag vill framföra ett stort tack till alla medlemmar för förståelse och gott samarbete under hela året.

I MIK-hallen har vi under året fortsatt att utveckla, renovera och förbättra områden och ytor för att göra hallen ännu trevligare och välkommande. Det är en viktig samlingsplats för oss alla i klubben, barn som vuxna. Gymmet har fått ett lyft med ny utrustning från Kraftmark som trillade in under sommaren. Samarbetet med Kraftmark har gjort att vi fått ett mer modernt och enhetligt gym där vår fystränare Johan Widenmark har ännu bättre möjligheter att utveckla verksamheten och arbeta med klubbens medlemmar. 

Cafédelen har också fått sig ett lyft, med ommålning, nya belysning, ny kyldisk och många mindre detaljer för att göra det ännu mysigare och ombonat. Vår verksamhetsansvarige Emmy Lundström har fortsatt att utveckla både miljön, utbudet och våra rutiner på ett ytterst förtjänstfullt sätt.

När restriktionerna släppte under våren vågade vi gasa på med tävlingar och läger, även om klubbmästerskapen utomhus tyvärr fick stryka på foten. Många hade längtat efter att få tävla och delta på läger så trycket blev bra och jag är glad över att vi fick fart på aktiviteterna igen. På grusbanorna anordnade vi vår härliga sommartour och seriespelet drog igång igen. Herrarna spelade bra i grundserien och tog sig till ett slutspel som vi stod som värd för. Efter en dramatisk semifinal mot Tabergsdalen TK som slutade till vår favör väntade regerande mästarna Fair Play i finalen. En tuff uppgift på förhand som till slut slutade 1-3 till Fair Play TK. Hela laget kämpade väl och vi fick med oss en silverpeng från uteserien.

Under sensommaren och starten av höstterminen fortsatte vi att ha roliga aktiviteter och tävlingar, med allt från tennisens dag till tävlingar och sociala aktiviteter.

Under året har vi fortsatt växa som förening och har idag drygt 1200 medlemmar. Många är aktiva i klubbens verksamheter som junior- och vuxenträning och vårt omfattande gruppspel.

Året avslutades med buller och bång då vårt herrlag avancerade till elitserien. Senast det begav sig var för 10 år sedan. Vi ser väldigt mycket fram emot detta och har redan börjat planera aktiviteter och events.

Som vi har informerat om befinner sig MIK Tennis i förändringstider med en hel del personalförändringar. Vi har under året tappat fyra tränare som haft lite olika former av verksamhetsansvar och det har förstås tagit energi och stundom skapat lite oro. Jag är mycket nöjd med de rekryteringar vi gjort där Robin Ljunggren och Jonas Tydén kommer in med värdefulla kompetenser och erfarenheter för våra barn och ungdomar. Jag vill också nämna vår vikarie Gregor Coordonier som började hos oss i september. Hans engagemang på och utanför banan har varit synnerligen uppskattat av spelare, föräldrar och kollegor. Det känns bra att ha Gregor med oss in i nästa år, preliminärt till mitten av mars.

Arbetet med ytterligare rekrytering pågår och till terminsstart 10 januari kommer vi att ha tränare klara för all träningsverksamhet.

Förändring kan stundtals vara jobbig och generera lite turbulens, men är i grund och botten ett lika naturligt som nödvändigt inslag i en lärande och växande organisation. Vi har historiskt haft låg personalomsättning, men efter många år är det klart att man ibland vill prova sina vingar i nya roller och miljöer. Som chef hade jag förstås önskat att personalförändringarna inte hade skett så tätt tidsmässigt, men så blir det ibland. Jag vill tacka vår styrelse för gott stöd och alla mina anställda som med engagemang och positiv inställning sett till att hantera alla utmaningar vi ställts inför.

Jag är stolt över att vara sportchef i MIK Tennis, med många barn, ungdomar och vuxna som verkligen älskar tennis och bryr sig om sin klubb. Tillsammans med mina kollegor ska jag fortsätta arbeta för att ge så bra förutsättningar som möjligt att utöva sporten vi brinner för.

Ta hand om er så vi ses i hallen!

God Jul och ett riktigt Gott Nytt År

Vänliga hälsningar,

Srdan ”Sigge” Mladenovic

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page