top of page

Klubbmästerskapet 2018

I söndags avslutades MIK Tennis klubbmästerskap, ett mästerskap som i år bjudit på perfekta väderförhållande och några riktigt spännande matcher och erfarenheter för deltagarna. Sammanlagt deltog 121 deltagare och vi har totalt fått 14 nya klubbmästare, men det återkommer vi till senare.

Syftet med ett klubbmästerskap är tvådelat, dels är det det sociala som stärker klubbgemenskapen mellan medlemmarna. Den andra delen är såklart den sportsliga delen, att tävla om äran, men för många även erfarenheten om att spela en tresets match med matchtiebreak för första gången. Att spela match är en fundamental del av idrotten, men tyvärr visar statistik från svenska tennisförbundet att endast 10 % av de som börjar spela tennis kommer skaffa en licens och spela en match. Här fyller klubbmästerskapet en viktig funktion där man får chansen att testa på matchspel i sin klubbmiljö.

Sett till det matchmässiga har vi under veckan fått se väldigt mycket bra tennis, allt från våra yngsta deltagare som kämpat på i vår minitennisklass till våra äldsta deltagare i HS 65 som gjorde upp i ett poolspel på dagtid under veckan. Tävlingsledningen vill slutligen skicka ett stort tack till alla deltagare och medlemmar som under veckan stöttat och bidragit till en härlig stämning och inramning under matcherna.


Klubbmästare 2018

Herrsingel: Emil Molin

Damsingel: Alma Johansson

Herrdubbel: Zejlko Kolarevic & Novi Bojcic

Mix & generationsdubbel: Emil & Jonas Molin

Orange klass: Jacob Eriksson

Pojksingel 10: Rüzgar Mavi

Tennisskola 9-12: Vincent Rannelid

Juniorsingel 12: Viktor Rydén

Juniorsingel 13-16: Jacob Lindgren

Damsingel 30: Ngarita Kingi

Herrsingel 45: Anders Wägmark

Herrsingel 55: Mats Jäätmaa

Herrsingel 65: Kjell Nyström

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page