top of page

Mälarhöjdens tennisklubb fortsätter att utvecklas…


Inför höstterminen 2016 initierade MIK tennis en utökad satsning på träning för barn och ungdomar. Som en av de första klubbarna i landet valde vi att innanför den befintliga tennisbanan måla en mindre bana som är anpassade till yngre spelare. 2017 utökades tränarteamet med en fystränare som finns tillgänglig dagligen för spelarnas och medlemmarnas behov. Årets nyhet kallas speedcourt.

Bredvid bana 3 finns numera en löparbana, så kallad speedcourt målad i samma färg som US Open spelas på.

”Vi valde att måla den i en avvikande färg för att det ska bli tydligt för spelarna att detta område används till fysträning, vilket underlättar när många barn vistas och tränar på en begränsad yta”, berättar tränaren Martin Tyllman, en av initiativtagarna till banan. För att undvika skador har speedcourten samma friktion som tennisbanan.

Klubbens fystränare Johan Widenmark är väldigt nöjd med resultatet och tycker det är ett naturligt steg i klubbens fortsatta satsning på fysisk träning.

”Fysträningen integreras mer och mer i tennisträningen och det är rätt riktning för att effektivisera träningen och göra den ännu roligare och utvecklande för våra juniorer. Jag hoppas att fler tennisklubbar följer vårt exempel och utformar en genomtänkt miljö för barn och ungdomar där de kan kombinera fysträning med sin tennisträning.

MIK tennis mål är att ständigt befinna sig i framkant av modern spelarutveckling och speedcourten är ännu ett steg i den riktningen.

Srdan ”Sigge” Mladenovic

Sportchef


0 visningar0 kommentarer
bottom of page