top of page

Många rader från sportchefen

Hej kära MIKare,

Vi är inne i sensommaren och hösten lurar runt hörnet, tänk att september redan är här. Förra veckan startade vår härliga frukosttennis och därmed är klubben igång med all form av verksamhet. I samhället fortgår coronapandemin och vi kommer att fortsätta vara försiktiga och hålla avstånd. Så länge vädret tillåter fortsätter många av våra juniorer att träna utomhus för att lättare hålla avstånd. Vi är tacksamma för att vi har kunnat bedriva verksamheten nästintill oförändrat under våren och sommaren, och hoppas kunna fortsätta med det under hösten. 

Ett av vårens och sommarens stora projekt har varit ombyggnationen av omklädningsrummen och korridoren intill bana 3. Efter en lång resa och många turer står de nu klara och redo att användas. Uppbyggnaden blev till det bättre och omklädningsrummen är i väldigt fint skick, med modern standard. Dessutom är de repiga plexiglasen mot bana 3 utbytta mot rent och snyggt glas. Stort tack till alla som bidragit under ombyggnaden! Särskilt stort tack till Jonas Molin som hjälpt oss med alla ritningar och design för omklädningsrummen. Nu är det upp till oss att ta hand om det som är vårt och bevara det nya under många år. 

Trycket i MIK-hallen är hårt och efterfrågan på plats i verksamheten ökar ständigt. Det är förstås glädjande att många vuxna och barn vill spela tennis, men samtidigt har jag en längre tid varit bekymrad över att inte platserna räcker till och köerna bara växer. Vi gör vårt yttersta för att kunna ge så många som möjligt chansen att träna och spela matcher och som ett led i detta utförde vi under våren ett omfattande arbete med att förändra bokningsschemat för att ge mer utrymme för träning, gruppspel och strötider. Resultatet är:

  1. 8 nya juniorträningstimmar

  2. 9 timmar mer för gruppspel/strötider

  3. Mer utrymme för våra serielag för träning och matcher

Vi har också förbättrat fördelningen av träningstider så att det blir fler attraktiva tider för deltagare samt bättre arbetsmiljö för våra tränare. Slutligen har vi förlängt öppettiderna på lördagar med 2 timmar till 20.00, där det finns många strötider att boka. Jag ser väldigt positivt på förändringarna och utvecklingen av klubben och dess resurser.

På personalsidan har det skett en del förändringar. Vår tränare Zeljko Kolarevic som arbetar med både barn, ungdomar och vuxna har fått ett utökat ansvar och är från augusti anställd på 75% för att jobba vidare med vår verksamhet och utveckla våra härliga tennisspelare. I caféterian har Emmy Lundström satt sin prägel på mycket och vi har utvecklat utbudet på många sätt. Även Emmy har fått ett utökat ansvar att bedriva och utveckla caféverksamheten, där hon kommer att gå upp i tjänst från 50% till 75%. Vi är väldigt glada att kunna satsa på kansli, shop och café, då vi vet att god medlemsservice samt trivsel och miljö i hallen är viktig för medlemmarna. MIK-hallen är en levande och personlig tennishall och så vill jag att det ska förbli. Personalen i MIK-teamet står starka och enade och ser fram mot en ny termin tillsammans med er.

Grusbanorna kommer att vara öppna ett par veckor till innan de stängs för underhåll inför vinterhalvåret. Mer information om hur länge vi kör ute kommer inom kort.

Ny säsong och nytt seriespel innebär en del förändringar bland spelare och juniorer. Bland juniorer har det tillkommit tre nya spelare alla födda 2004:

  1. Albin Jansson som tidigare spelat i Näsbypark

  2. Elwin Gauffin som också tidigare spelat i Näsbypark

  3. Emilio Zielkowski från Norrköping.

Jag tycker det är väldigt kul att vi nu också har många duktiga killar bland juniorerna, det har varit lite tunnsått de senaste åren, när tjejsidan verkligen utvecklats starkt. Balansen mellan killar och tjejer är nu god och vi välkomnar alla nya juniorer till MIK.

På herrsidan har vi förstärkt herrlaget med Oliver Andersson som många år tränat i grannklubben Huddinge och på senare år representerat Enskede och fortsatt sin tennissatsning i USA på College. Även Daniel Svensson kommer att förstärka herrlaget och klubben under serien som startar i november. Daniel kommer från Växjö men har flyttat till Sthlm och kommer att representera MIK från den 1 september.

Damlaget är fortfarande starkt och har en bred trupp, vilket var ett framgångsrikt koncept under seriespelet förra året där damerna var nära en elitserieplats. Ebba Rosberg är på college i USA i vanliga fall men på grund av pandemin stannar hon kvar fram till årets slut. Även Tuva Wallin som planerat collegeresan blev hemma längre än hon tänkt sig. I övrigt består laget av ett gäng yngre tjejer som är laddade inför en ny säsong.

Om vi tittar tillbaka bara några veckor så har vi verkligen rivstartat med ett tredje sommarläger under vecka 33, samtidigt som vi anordnade vi en 12-års tävling med ca 80 deltagare på grusbanorna. Många MIK juniorer deltog och gjorde bra ifrån sig i tävlingen. Även vuxna har kickat igång säsongen med träningar för gruppspelsdamerna och ett vuxenläger. Tennisens dag anordnades den 22 augusti på 88 platser runt om i Sverige samtidigt. MIK var en av arrangerande klubbarna och lockade 70 personer till Mälarhöjdens Idrottsplats som fick prova på att spela tennis, rullstolstennis, gå tipspromenad, lära sig hjärt- och lungräddning och tävla i bollkastning. Det bjöds på fika, korv och musik ur högtalarna, och MIK Tennis maskot Mickey The Fox var tillbaka efter en lång och skön semester.

Mycket har hänt sedan mina senaste rader och det finns risk att jag glömt ta upp något, men framför allt vill jag hälsa alla medlemmar välkomna till höstterminen och jag ser fram mot att få se många hårda och glädjefyllda kamper om bollen på våra banor!

Ett datum som ni redan nu kan skriva in är tisdag den 20 oktober 18.30 då är det dags för MIK Tennis årsmöte, dit alla medlemmar är välkomna. Mer information inom kort.

Fortsätt att använda slicen!

/Sigge

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page