top of page

Maja Lundell om livet på college i USA

Mitt namn är Maja Lundell och jag har varit på MIK:s tennisbanor sedan jag kunde gå. Mina föräldrar spelade där liksom mina äldre systrar, och när jag nådde minitennisålder var det min tur. Sedan dess har jag spelat hela min juniortennis i MIK, representerat från rookielag till damlag och även suttit som representant i MIK Tennis styrelse. Idag pluggar jag på och spelar tennis för Southeast Missouri State University (SEMO) i Cape Girardeau, USA.

Bild från www.gosoutheast.com

Jag har under hela min tenniskarriär varit inställd på att åka till USA och spela tennis när jag gick ut gymnasiet. Därför kändes det som en självklarhet när den dagen äntligen kom. Från början var jag inte säker på hur länge jag ville stanna, jag var nog mer inställd på ett år för att få upplevelsen. Efter ett år här kände jag mig dock inte i närheten av att vara klar. Jag går nu andra terminen på mitt andra år (vilket gör mig till en så kallad Sophmore) och har inga planer på att åka hem snart.

Bild från www.gosoutheast.com

Under tiden jag har varit i USA har jag upplevt saker jag aldrig trodde jag skulle uppleva, saker som aldrig skulle hänt om jag inte åkt hit. Jag har träffat Venus Williams, sett en sittande Amerikansk president i verkligheten, rest till fler stater än jag kan räkna och tillhört ett lag på ett sätt jag aldrig gjort förut. När man spelar tennis på college blir laget som din familj. Du gör allt med laget, tränar, pluggar, reser, bor tillsammans, laget är allt. Det är en lagkänsla jag aldrig upplevt förut, man stöttar varandra i allt man gör. Att få representera sin skola i sport är väldigt stort i USA, och i en liten stad som jag bor i är hela samhället inblandat. Folk kommer och tittar på dina matcher, gratulerar dig på stan och ser upp till dig som atlet.

Att få chansen att göra en sådan här resa är något jag är väldigt glad över! Jag har utvecklats som person och spelare mer än jag någonsin trodde jag skulle kunna göra. Även fast jag var säker på att jag ville åka så var jag självklart nervös inför det, men så här i efterhand skulle jag göra detta hundra gånger om ifall jag kunde. Vart du än hamnar, hur det än går så kommer du få en upplevelse inte många får chansen till och det gör allt kämpande värt det!

/Maja

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page