top of page

MIK satsar på sina yngre medlemmar

Som ni kanske hört, eller de senaste dagarna sett, så har banorna i hallen fått en ny fräsch färg och beläggning under sommaren. Den förra ommålningen gjordes i samband med att MIK-hallen fick Plexipave och det var för nio år sen. Banorna fick samma färg som vi haft tidigare och leverantören var Svedborgs.

Även taket står klart och renoverat och är förhoppningsvis tätt

En annan nyhet är att vi målat midilinjer, eller internationellt kallat ”orange court”, på banorna. Denna mindre bana, inne i den stora tennisbanan, är 6,5 meter bred och 18 meter lång och där av anpassad för våra yngre knattar som håller på att utforska tennisens hemligheter. Banan är anpassad för att man redan i yngre åldrar ska ha möjlighet att spela teknisk och taktisk tennis och där med få ett försprång med sin tennis. Man använder sig då av midibollen som är 50% i hårdhet av den normala gasbollen.

I och med att MIK fått midibanor permanent så innebär det att klubben är ledande i Sverige med att måla på alla sina banor. Vi har sett att SALK och KLTK har målat linjer med positiv utgång på några av sina banor, (SALK 6 banor, KLTK 1 bana.) Att MIK nu målat midibanor innebär att klubben valt att satsa och ge möjligheten för våra yngre knattar att lira tennis på deras nivå.

– MIK har tagit ett stort steg in i framtiden och visar att vi både följer, och delvis leder utvecklingen, eftersom vi garanterat kommer få se ännu fler sådana här banor i andra klubbar i framtiden, förklarar MIK’s sportchef Sigge.

Vi ses i hallen

MIK Tennis

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page