top of page

MIK Tennis Flickor 15 näst bäst i Sverige!

Under hösten spelades det seriespel runt om i landet. MIK Tennis har haft 14 lag med i olika serier och åldrar samt divisioner. Klubbens Flickor 15 spelade i division 1 och lyckades vinna serien efter mycket tuffa matcher mot SALK, Kungliga och Lillån TK. I och med seriesegern säkrades en slutspelsplats där de övriga seriesegrarna runt om i landet väntade. Slutspelet gick av stapeln den 14-15 december i Sundsvall. Lag som kvalificerade sig till slutspelet tillsammans med MIK Tennis var Helsingborg, Sundsvall och Tabergsdalen.

MIK representerades av Ida Johansson, Ruya Mavi och Hilma Sederlin, coachade av Sigge och Robin. Laget lottades mot Helsingborg i semifinalen och i den andra semifinalen spelade hemmaklubben Sundsvall mot Tabersdalen. ”-Vi visste att det skulle vara tuffa matcher och hade förberett oss på det inför resan upp till Sundsvall, laget har haft bra lagkänsla och härligt Go i samtliga matcher det gjorde att vi gick in i slutspelet med bra självförtroende och känsla av att vi kan gå hela vägen.”, säger Robin. 

Efter de inledande singelmatcherna mot Helsingborg stod det 1-1 och en avgörande dubbel väntade. Ruya Mavi och Ida Johansson spelade singlarna och skulle även spela dubbeln ihop. ”-Vi fick en bra start och tjejerna spelade bra dubbel inledningsvis.” säger Sigge som satt och coachade tjejerna på bänken. Vid ledning 4-1 i första set till MIK började Helsingborgtjejerna hitta luckor och spelade upp sig rejält. 5 game i rad till skånskorna och därmed första set till Helsingborg. Raset fortsatte och MIK-tjejerna fick inte stopp på ”blödningen”. Vid 2-5 i andra set såg det inte ljust ut att nå en final i slutspelet. Genom små förändringar och några taktiska ändringar lyckades Ida och Ruya vinna ett viktigt game fram till 3-5 och räddade sedan två matchbollar. Momentumet hade vänt, helt plötsligt började spelet fungera och andra set gick till MIK med 7-5. Ett matchtiebreak avgjorde semifinalen. Tjejerna följdes åt fram till 6-6 och där kopplade MIK ett litet grepp med ledning 8-6 innan motståndarna kvitterade till 8-8. Efter mycket nerver och en lång slagväxling fick Ida och Ruya sin första matchboll som de sedan förvaltade genom en bra serve och en dödande volley och därmed game, set och match till MIK!

I finalen väntade hemmaklubben Sundsvall som vann sin semifinal med 3-0 mot Tabergsdalen. Mot Sundsvall ställde MIK upp med Ida och Ruya i singlarna. Sundsvall ställde upp med Emelie Westin och Tilde Strömqvist, båda rankade topp i sin ålderskull och en jämn och tuff final väntade. I singlarna hade vi våra chanser men lyckades inte rubba den norrländska muren. Därmed var finalen avgjord och SM-guldet gick till Sundsvall. I dubbeln mot Sundsvall spelade Hilma Sederlin och Ruya Mavi för MIK. Trots att matchen var avgjord gjorde Hilma och Ruya en bra match och kämpade väl i två jämna set som slutade 7-5 7-6 till Sundsvalls favör. ”-Att komma 2:a både i damernas div 1 och i F15 är ett bra resultat för våra yngre tjejer som varit med och bidragit i båda lagen.” säger Sigge. 

Stort grattis till Sundsvall och tack för ett bra arrangemang! Tack även till alla berörda kring serien och stöd både från föräldrar och medlemmar i klubben. 

Nu blickar vi framåt och laddar inför ett spännande 2020.

Vi ses i hallen!

/Sigge

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page