top of page

Några rader från sportchefen

Hej tennisvänner,

Välkomna till vårterminen i Mälarhöjdens Tennisklubb, som äntligen kunde dra igång den 25 januari. Det var förstås lite blandade känslor, härligt att vara igång och erbjuda både barn och vuxna träningsmöjligheter igen, men också lite oroligt med tanke på det fortsatt allvarliga läget i pandemin. Det gällde verkligen att alla från start hjälptes åt med att ta ansvar, och det tycker jag verkligen alla har gjort, från personal till spelare, föräldrar och kunder. Coronaviruset har varit en följeslagare sedan mars 2020 och mycket har kretsat kring hur vi kan bedriva eller inte bedriva verksamhet. Det har vissa stunder känts lite uppgivet när planerade aktiviteter fått ställas in med kort varsel och en del roliga saker inte längre kunnat genomföras. Tennis är ändå en utmärkt sport för att kunna hålla avstånd, så tack vare att vi hjälpts åt med att undvika trängsel i entré, café & shop samt omklädningsrummen har det fungerat väl. Alla hoppas vi på att vaccinen gör att pandemin kommer att kunna närma sig en avslutning till sommaren, men till dess får vi hålla i och hålla ut.

I MIK-hallen är det fortsatt bra fart och tryck på banorna som i princip är fullbokade varje dag. Vi gör vårt bästa för att så många strötider som möjligt ska finnas tillgängliga, men det är väldigt många fler som vill spela än vad banorna räcker till. Det gäller att använda vårt bokningssystem MATCHi på ett smart sätt och kunna spela med kort varsel. Det är både kul och viktigt att många fortsatt vara igång med att aktivera både kropp och knopp, trots att en del organiserad träning fått ställas in.

På tränarsidan har vi en ny tränare från Spanien som kommer att ersätta Robin Brage under hans föräldraledighet. Han heter Vini och driver en egen akademi på Mallorca. Vini har en gedigen tränarbakgrund och erfarenhet av att arbeta och utveckla spelare på hög nivå. Han kommer främst att arbeta med klubbens tävlingsjuniorer och assistera tränarteamet på olika sätt. Vi önskar Robin en skön period hemma med sin familj och hälsar honom välkommen tillbaka i maj. I övrigt är det inga större förändringar.

Tyvärr har vi tvingats ställa in vår härliga och populära ungdomstävling MIK Open, som skulle ha spelats i början på februari. Vi tittade på möjligheter under sportlovet men restriktionerna gav inget annat val än att ställa in tävlingen.

Under januari anordnade vi ett juniorgruppspel innan träningen kunde komma igång. 24 juniorer deltog i gruppspelet och spelade minst 6 matcher mot varandra. Många tävlingar har ställts in och det har inte blivit så många matcher för våra juniorer som tävlar. Därför provade vi nya grepp för att utveckla spelarna och deras matchvana, och erfarenheterna är mestadels positiva. Elittävlingarna Sommar- och vintertouren har kört på som vanligt, med MIK-spelare som deltagit.

Har ni besökt MIK-hallen vet ni att det ännu en gångs byggs på Mälarhöjdens Idrottsplats. Nu är det de gamla omklädningsrummen vid parkeringen som ska rivas och ersättas. Tyvärr måste vi stå ut med att det ser ut som en byggarbetsplats ett bra tag framöver, färdigdatum är satt till september. Positivt är att det finns en plan eller förslag att bygga ett utegym på idrottsplatsen. Ett utegym skulle komma väl till hands så här i pandemitider. Hoppas det blir av, vi ligger på kommunen.

Tiden går fort och redan om en månad är det sportlov, det innebär ledighet för barnen och mer tid att spela tennis så klart. Klubben kommer att erbjuda olika former av träning under sportlovet. Vänta inte med att anmäla er eftersom det är begränsade platser till träningen. Mer information hittar ni på klubbens hemsida www.miktennis.se

Jag vill även påminna om att Australien Open snart börjar och det är en stor motivationshöjare så här i februari. Att se på bra tennis i ett soligt Melbourne, även om det bara är i TV-soffan, ger bra energi som räcker fram till franska öppna 😉 Vi ska så klart även heja fram våra svenska stjärnor som ska spela.

Om vädrets makter tillåter kanske Kurre kan slå alla rekord och öppnar grusbanorna redan i mars, hoppas!

Håll cross och sen rakt!

Srdan ”Sigge” Mladenovic

Sportchef

MIK Tennis

0 visningar0 kommentarer
bottom of page