top of page

Några rader från sportchefen 2020-05-20

Våren är här även om väderleken inte riktigt har levererat. Våra fina grusbanor är nästintill fullbokade, kul! Nästa vecka startar klubbmästerskapen och kanske är det många som nu ökat sin träningsdos för att förbereda sig på bästa möjliga sätt.

Klubbmästerskapen är en härlig tillställning där klubbens medlemmar har möjlighet att spela matcher mot varandra i allt från singel till dubbel och mixed- och generationsdubbel. Favorit i årets herrsingel är Lucas Renard som är laddad och ser fram emot att spela på hemmaplan efter några månaders vila från tävlandet. Regerande klubbmästaren Zeljko har bytt dubbelpartner och spelar med Lucas. Tufft motstånd väntar, främst i form av paret Ben Lecomte och Christoffer Boman som spelat många bra dubblar ihop och tränat länge inför KM. Ett spännande klubbmästerskap väntar runt hörnet. Idag är sista chansen att anmäla sig för att vara med om en härlig tennisfest på hemmaplan i ordets alla bemärkelser! Har ni minsta problem med anmälan så lägg ett mail till Ben så hjälper han er.

I vår kära MIK-hall har uppbyggnaden av omklädningsrummen påbörjats denna vecka. Det kommer att ta tid, men i augusti hoppas vi kunna inviga fräscha och moderna ytor med alla de faciliteter vi tennisspelare behöver. Fram till dess har vi ordnat tillfälliga omklädningsrum i det gula huset vid parkeringen, närmast bommen. Nyckel finns att låna i kansliet.

Istället för den inställda sommartouren anordnade klubben en inbjudningstävling, ”Invitational Cup 2020”,där de bästa 15-18 åringarna i Stockholm fick göra upp om vem som är stadens mästare på det röda gruset. Vi kan se tillbaka mot en väl genomförd tävling med många fina matcher och härlig inramning. I pojkklassen segrade Timothy Carlsson Seger från KLTK och i flickklassen segrade MIK´s Ida Johansson efter imponerande matcher tävlingen igenom. Stort grattis till båda och bra jobbat till samtliga deltagare som deltog. Vi ser fram emot att inom en inte alltför lång tid anordna ytterligare en Invitational Cup 2020.

I år kommer klubben inte att anordna en klubbresa / tävlingsresa till Båstad på grund av rådande pandemi och smittorisken. Vi håller oss på hemmaplan och har fina möjligheter till träning för våra juniorer. Under juni månad erbjuder klubben två sommarläger där möjligheterna att träna är nästintill obegränsade. I år har vi förstärkt tränarstyrkan med tränare som Martin Tyllman, Ben Lecomte och Özkan Atmaca. Självklart kommer även Mickey The Fox dyka upp. Hoppas vi ses!

Avslutningsvis vill jag slå en forehand för en ny pod som Svenska Tennismagasinet startat tillsammans med Linus Eriksson som ansvarar för inspelningarna och valen av gäster. Jag fick privilegiet att vara med som gäst under premiäravsnittet av podcasten, vilket kändes både roligt och spännande. Det gav möjlighet att delge mina tankar kring klubbutveckling och resan vi gör tillsammans i Mälarhöjdens tennisklubb. Avsnittet hittar ni på Spotify samt fler kanaler inom kort. Trevlig lyssning!

Trevlig helg och väl mött nästa vecka under klubbmästerskapen!

/Sigge

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page