top of page

Några rader från sportchefen

Hej tennisjuniorer och föräldrar

Hoppas ni haft en riktigt skön sommar och är laddade inför en ny och spännande termin i MIK Tennis.

MIK-hallen genomgår en större renovering där vi installerar modern LED-belysning på tennisbanorna och ny uppvärmning. Arbetet ska vara färdigt 12 augusti. Även gymmet genomgår en uppdatering där större ytor har skapats, nya gymtillbehör har köpts in och en ny lyftstation är på gång. Allt som allt kommer hallen att vara rejält uppfräschad till terminsstart.

Höstterminen börjar den 24 augusti för våra lördags- och söndagsgrupper och den 26 augusti för övriga verksamheten. Tävlingsjuniorerna kommer att fortsätta träna på grus under ett par veckor i september för att förlänga utomhussäsongen. Vi ber alla tävlingsjuniorer att lämna in sina skoltider till berörda tränare. Mer information kommer via mailen.

Våra herr- och damlag har avancerat till division 1 i seriespelet! Det för med sig matchspel på högre nivå, större publikt intresse och att MIK Tennis uppmärksammas ännu mer i tennissverige. Vi förväntar oss mycket stöd på hemmamatcherna, då ni har chansen att se tennis på hög nivå och heja fram våra spelare. Damerna är först ut med hemmamatcher den 9-10 november och herrarna 23-24 november. Håll utkik i hallen för mer information.

Då vi blev tilldelade två hemmamatcher kommer det innebära en del inställda träningar. De kompenseras under våren med extra träningstillfällen.

Några viktiga datum och veckor:

V:32 Fysvecka för tävlingsjuniorer MIK

V:33 Fysvecka för tävlingsjuniorer Gamla Älvsjö IP, samling 16.30 vid Älvsjö IP (Slut 17.45)

V:33 Sommarläger i MIK

V:34 MIK Cupen 21-25/8 10-12 års tävling

V:34 Föräldramöten 22/8:

18.00-18.30 Tennisskola,

18.30-19.00 Bollskolan och minitennis

19.00-19.30 Junior Competition Group och Bas

19.30-20.00 Tävlingsjuniorer Avancerad och Elitförberedande

V:35 Terminsstart vardagar 26/8, JSM Slutspel i Båstad

MIK Tennis kommer att besöka DC matchen mellan Sverige och Israel som spelas i Kungliga Tennishallen den 14 september. Mer information kommer inom kort.

Den 21-22 september anordnar MIK Tennis en internationell workshop med tränaren Ruben Neyens från Belgien. Workshopen är riktad till klubbens tränare men vi bjuder även in andra klubbar för att få ett bredare nätverk av kunskap.

18-19 oktober anordnas en stor tennismedicinsk och idrottsforskarkonferens i Stockholm där tränarna Johan, Sigge, Robin och Martin är med som deltagare.

Tennishälsningar

/Sportchefen

0 visningar0 kommentarer
bottom of page