top of page

Några rader från sportchefen

Hej kära medlemmar, god fortsättning, hoppas ni laddat batterierna över jul och nyår!

Den nya terminen är bara några dagar gammal och det är fullt hus i MIK-hallen. Det är väldigt kul att träffa alla juniorer, föräldrar och medlemmar i hallen igen. Förra terminen var jag föräldraledig september-december och besökte hallen sporadiskt, även om många tyckte att jag var på plats ofta. Jag är i gång och jobbar för fullt nu efter årsskiftet. Det är roligt och inspirerande att vara tillbaka i hallen och känna på energin som finns hos oss i klubben.

Under hösten och vintern har MIK Tennis serielag kämpat i de svenska tennisserierna. Vi har 14 serielag som kört på under säsongen 2018/2019, riktigt häftigt! Damlaget har i flera år kämpat för avancemang till division 1 och i år gick det hela vägen. Laget representerades av: Alma Johansson, Ebba Rosberg, Amanda Kadiri, Ida Johansson, Amanda Menendez Thomasson, Minna Kahn och Ruya Mavi. Bra jobbat tjejer!

Även värt att nämna är att våra ”new kids on the block” rookielaget segrade i rookieserien silver. Laget bestod av: Teodora Holst, Diana Malkousian, Lovisa Ericson, Joakim Bailey, Philip Schlosser, William Nordstrand, David Eiderholm och Henrik Lindbladh. Bra jobbat gänget.

Vid terminsstart är det en hel del administration och planeringar som tar tid för tränarna och det blir inte alltid perfekt men så småningom brukar allt lösa sig och alla hittar sin tid, plats och träning.

Under jul och nyår har SALK Open traditionsenligt gått av stapeln. Det är världens äldsta och största inomhusturnering för barn och ungdomar och spelas i SALK-hallen, Alvik. Klasserna sträcker sig från tioåringar till internationella spelare under 18 år i ITF-klassen. MIK Tennis ställde upp med hela 26 juniorer i tävlingen och hade representanter i alla klasser, vilket är fantastiskt och visar på den stora bredden i vår juniorverksamhet. Tränarna hade matchbevakning under alla dagar och höll igång spelarna med träningar och inbollning inför matcher. Resultat för tävlingen hittar ni på:

Mellan terminerna finns det även möjlighet för spelare att söka sig till andra klubbar. Vi är glada och stolta över att Angelina Melki valt MIK Tennis för sin fortsatta satsning tillsammans med övriga juniorer. Angelina är född 2002 och är rankad sjua i Sverige. Hon siktar mot att utvecklas tennismässigt och etablera sig internationellt. Faktum är att Angelina är en nygammal MIK:are då hon började spela tennis hos oss för många år sedan med mig som tränare. Varmt välkommen tillbaka till klubben!

Tennisskolan, Bollskolan och Minitennisen fortsätter att ta nya kliv. Numera bedrivs träningen för våra yngsta spelare på vardagar under ledning av klubbens erfarna tränare tillsammans med duktiga ungdomstränare. Förra terminen startade vår verksamhetsansvarige Benjamin ”Ben” Lecomte igång ”passet”, ett häfte som varje MIK-junior stolt skulle ha med sig till varje träning. Det blev mycket uppskattat och många stämplar delades ut för träningsnärvaro. Vi fortsätter även denna termin med passet och utökar det även till tennisskolan. Fråga er tränare om mer information eller skicka ett mail till ben@miktennis.se

Även vuxenträningen har kört igång en ny termin, med allt från gruppträningar, frukosttennis, gruppspel samt våra populära lovkurser som redan nu är inplanerade under sport- och påskloven. Anmälan är redan öppen på vår hemsida.

Nytt för i år är att tränarna tillsammans med er vuxna kommer jobba med en spelarprofil där syftet är att ha målsättning med sin träning och utveckling och underlätta för tränaren att hjälpa er att utvecklas. Har ni inte kommit igång eller har frågor ber vi er ta kontakt med er tränare eller skicka ett mail till kurre@miktennis.seJag rekommenderar även privatlektioner med våra duktiga tränare om ni vill träna individuellt eller tillsammans med en vän/partner. Det är en investering värd varenda krona J. Prata gärna med er tränare för hur ni bokar en lektion.

Information om junior och vuxenträningen hittar ni på vår hemsida www.miktennis.seeller på anslagstavlorna i hallen.

Snart drar klubbens juniortävling MIK Open 2019 igång, 2-10 februari. Turneringen är en del av Stockholm Junior Tour och bjuder på högklassig juniortennis. Klasserna är P/F 13-14 år, P/F 15-16 år, och P/F 17-21 år. Vi ser fram mot en härlig vecka med många bra matcher och fullt av åskådare på läktaren. Anmälan sker via Tournament Planners hemsida. All träning är inställd under MIK Open. Vill ni vara en del av tävlingsarrangemanget kommer information inom kort.

Om ni tror att klubbens pensionärer tagit semester och åkt till varmare breddgrader under jul och nyår så har ni fel. Det har laddats för fullt inför en klubbmatch mot Örebro T O K. Matchen är rykande färsk och spelades den 16 januari i MIK hallen. Resultatet är fortfarande under bearbetning. Bra ordnat och vi ser framemot ett fortsatt trevligt år tillsammans med PTKS som fyller hallen med liv och tennis under vardagarna.

Det blev en lång text men hoppas att jag berört några händelser, aktiviteter och saker som är på gång i klubben. Jag tillsammans med personalen är laddade inför 2019 och välkomnar alla medlemmar till ett nytt och fantastiskt år.

Nu kör vi!

/Srdan ”Sigge” Mladenovic

3 visningar0 kommentarer
bottom of page