top of page

Några rader från sportchefen januari 2023Välkomna tillbaka till en ny termin och ett nytt år tillsammans med MIK Tennis!


Vi avslutade 2022 med dunder och brak med en fullsatt MIK-hall när klubben säkrade ett nytt kontrakt i Elitserien 2023 för herrar. Tack för allt stöd, riktigt kul att det blev bra tryck både på läktaren och på banorna med spännande matcher!


Denna vecka spelas klubbmästerskapen med över 160 medlemmar som kämpar och möts över gränserna. Totalt har vi i år 20 klasser, med allt från Mini-KM till Herrar 75. En klass som fyllts på rejält är Damsingel B motion som har 18 damer med. Nästa år siktar vi på 200 deltagare och nytt rekord!


Vid årsskiftet lämnade fystränaren Johan Widenmark MIK Tennis för att gå till RQT Tennis i Upplands Väsby. Vi har tackat honom för hans goda insatser under drygt fem år i klubben och önskat honom lycka till, han kommer att vara saknad. Vi planerar inte att ersätta Johan under vårterminen, men våra tävlingsjuniorer kommer naturligtvis att fortsätta med fysträning som en integrerad del av tennisträningen. Vår verksamhetsansvarige Robin Ljunggren kommer att planera, genomföra och följa upp fysträningen och resultaten.


Under vårterminen får vi förstärkning av en kär bekant, Gregorio Cordonnier, även kallad Greg. Han kommer att vara med oss vid ett antal tillfällen och då några veckor i följd. Fokuset för Greg kommer att vara tävlingsjuniorer. Vi har ett starkt och engagerat tränarteam, där jag vill lyfta fram några som den senaste tiden tagit ett extra ansvar och levererar högklassig träning på bana under åtskilliga timmar i veckan:

  • Niclas Bloss

  • Melvin Gothilander

  • Vid Radosh

  • Angelina Melki

  • Angela Roesler

Tillsammans med Martin, Robin och Kurre har vi ett starkt tränarteam som gör ett enormt jobb för att tillgodose den glädjande stora efterfrågan på tennisträning. Jag vill också lyfta fram alla våra duktiga juniortränare. Här har vi verkligen lyckats med vår interna rekrytering, inspirerat och gett juniorer chansen att jobba som tränare och även sett till att de får gå utbildningar som stärker dem i rollen. Jag vill i sammanhanget uppmärksamma Martin Tyllman som varit drivande i denna process. Det är en fröjd att se engagemanget och det personliga bemötandet i bollskolan, minitennisen och tennisskolan. Ta gärna en titt i personalgalleriet som finns på läktaren bredvid klubbrummet för att ta del av våra tränares bakgrund och erfarenheter.


I början av februari arrangerar vi vår juniortävling MIK Open, en tävling som fått göra ett uppehåll på grund av pandemin. MIK Open spelas 4-12 februari, ingår i Stockholm Junior Tour och har 14- , 16 - och 17-21 årsklasser.


Längre fram under terminen ser vi fram mot många härliga aktiviteter, till exempel Sports camps under sportlovet, seriespelet både inne och ute, Easter camps, SM i Göteborg. Vi har som ett verksamhetsmål att bredda utbudet och kommer därför också att arrangera allt från föreläsningar till demokvällar. För träningsverksamheten vill jag lyfta fram våra sign-in träningar som från och med i vår i ännu högre grad blir ett komplement till vuxenträningens fasta grupper. Här skapar vi flexibilitet för både deltagare och tränare och ger fler möjlighet att träna. Det finns fortsatt mycket att utveckla så håll utkik efter nyheter i våra sociala medier.


Vi jobbar ständigt med lösningar gällande energiläget och elförbrukningen. För klubben, precis som alla andra, har kostnaderna skjutit i höjden och utgör en budgetmässig utmaning. Vi har under december-februari ett avtal med vintersäkrat fast pris, vilket gör att kostnaderna är under kontroll. För framtiden är det avgörande att vi minskar sårbarheten som våra höga elförbrukning utgör. Trots att vi reducerat förbrukningen med 100 000 kWh per år genom bytet av belysning för snart fyra år sedan drar MIK-hallen ändå 250 000 kWh per år. Därför har vi beslutat att installera solceller på taket. Arbetet kommer att utföras under det andra kvartalet i år och vi ser fram mot en betydligt lägre kostnad för el när det är färdigt.


Jag önskar alla en riktigt fin start på det nya året och en härlig termin med massor av tennis och aktiviteter.


Vi ses i hallen


Med vänlig hälsning

Srdan ”Sigge” Mladenovic

Sportchef MIK Tennis


159 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page