top of page

Några rader från sportchefen - KM special!
God fortsättning!

 

Efter jul- och nyårshelgerna är vi nu tillbaka med full kraft och har rivstartat säsongen, trots att vårterminen ännu inte startat.  Tränarna har sedan 26 december varit flitiga besökare i SALK-hallen och matchbevakat under PACE SALK Open där klubben haft 26 spelare med. Det är en representation som vi är väldigt nöjda med. Alla har kämpat väl och till de resultatmässiga framgångarna kan vi notera Victor Rydéns vinst i PS16, Ingrid Holsts finalplats i FS14B, Amanda Wallins semifinal i FD14 samt Sara Negussies semifinal i FD16.

 

På hemmaplan har vi haft intensivträning både för barn och vuxna under jullovet, med Christmas Camp och nyss avslutade Fresh Start, där vår nye juniorträningsansvarige Felix Jessen varit delaktig på banan.

 

Igår körde vi ytterligare yogapass för tennisspelare med Victoria Veres, en mycket uppskattad aktivitet som bidrar till varierad träning. Innan årsskiftet erbjöd vi även fysträning för våra gruppspelare och medlemmar, något vi hoppas kunna fortsätta erbjuda.

 

En intensiv avslutning på 2023 med spel i Elitserien för vårt herrlag slutade tyvärr med nedflyttning till division 1 där vi tar nya tag 2024. Som alltid är det små marginaler i idrott och en tunn linje mellan att stå på pallen eller vara strax utanför. Herrlaget gav allt men denna gång räckte det inte. Vi vill tacka alla medlemmar som var på plats under våra hemmamatcher, det var ett enormt tryck på läktaren och spännande matcher som nästan lyfte taket på MIK-hallen.


Terminen startar vecka 3 (15-22 januari) och nästa vecka kommer vi att skicka ut schemat för alla träningsgrupper. Vi ser mycket fram mot den nya terminen och jag vill passa på att välkomna en ny tränare för klubben: Milos Cvijovic. Milos är 27 år gammal och har ett ursprung från Serbien. Han har de senaste fem åren jobbat som tränare på Gotland på Visby TK. Milos kommer att ansluta till teamet fråm och med denna vecka och hjälpa Robin och Niclas med våra tävlingsjuniorer. Ett annat bekant ansikte har varit Tuva Wallin som kommit hem från USA och hjälp oss med träningen för både vuxna och juniorer och även på våra läger. Tuva har tidigare varit en duktig spelare och representerat klubbens damlag innan collegespel i USA. Även damspelaren Ebba Rosberg är tillbaka och kommer att hjälpa oss en del.

 

Tyvärr så har vår uppskattade tränare Angela valt att byta arbetsplats och kommer att börja arbeta som tränare i Rönninge TK. Vi önskar henne lycka till och tackar henne för allt hon gjort för klubben under hennes alltför korta tid i MIK. Men jag brukar säga att alla vägar brukar ändå leda tillbaka till MIK Tennis ;)

 

Nästa vecka är det dags för Klubbmästerskapen! Vi har en häftig tävling framför oss, med 190 deltagare i 19 klasser, vilket har varit en utmaning för lottningen. Vi ser fram mot många spännande matcher i en skön atmosfär i MIK-hallen. Under veckan har vi som vanligt ett fullspäckat program med massor av aktiviteter. Varmt välkommen till MIK-hallen för att spela och beskåda ditt KM!

 

KM Festival 8-14 januari 2024

Måndag 8 januari

KM FIKA 16.00-19-00 – vi startar upp KM med en gemensam fika uppe i klubbrummet. Klubben bjuder på fika, kaffe och saft till medlemmar.

Tisdag 9 januari

COACH KVÄLL 18.30-20-00 – alla tränare är varmt välkomna till en trevlig kväll i hallen, det bjuds på lättare mat och dryck, vi kommer även att presentera upplägget för VT2024.

Onsdag 10 januari

AFTER TENNIS 18.00-21.00: ni har hört talas om after work, i MIK kör vi after tennis och bjuder in till skönt häng med lite dryck och snacks till självkostnadspris i MIK Loungen.

Torsdag 11 januari

Shoppa loss torsdag, Kurre goes crazy: med fina priser och bra erbjudanden i MIK Shopen. tilltugg, mingel och materialsnack 18.00-20.00 nere i shopen.

Fredag 12 januari

PINGISTURNERING 17.30 – VEM ÄR BÄST? (Sign in 17.00)

Lördag 13 januari

SATURDAY EVENING: skönt häng i MIK Loungen och en repris från Elitseriematcherna. Dryck och snacks samt lite skön musik i bakgrunden. Loungen öppnar 14.00-19.00

Söndag 14 januari

Finaldagen: bra matcher, musik, och prisutdelning till finalisterna och segrarna i KM.

 


 


163 visningar0 kommentarer
bottom of page