top of page

Några rader från sportchefen maj 2024


Efter en kall inledning på våren har nu äntligen värmen kommit och våra utomhusbanor har nu öppnat för säsongen. Årets sommarkort kostar 1 800 kr och ger möjlighet att boka 1 timme om dagen under hela utomhussäsongen. Under sommarperioden (16 juni-14 augusti) gäller det även inomhus. Finns att köpa via MATCHi.


Mälarhöjdens och Skandiamäklarnas Sommartour 2024 har just avslutats och vi har fått se många välspelade och tuffa matcher. Vädrets makter var med oss fram till söndagens semifinaler och finaler som fick flyttas inomhus på grund av regn.


Under påskhelgen spelades junior-SM i Göteborg, vilket innebar intensivt arbete för våra tränare, med matchbevakning, inbollning, transporter och gemensamt häng. Mälarhöjdens Tennis hade 22 deltagare med i klasserna 10-21 år, vilket vi är glada och stolta över. Victor Rydén tog guld i både PS16 och PD16, imponerande! I den yngsta klassen spelade juniorerna Vilma Valihrach och och Isabel Löhmos Scheckter fin dubbel och tog sig hela vägen till final. Bra kämpat av alla våra juniorer, ni representerar vår klubb på ett fint sätt!


Kort efter junior-SM åkte klubbens P18-lag till Upsala för att spela slutspelet i Svenska cupen. Ett häftigt upplägg där de bästa juniorerna under 18 år fick spela bra och jämna matcher mot varandra i lagform. Spelarna som representerade MIK var Fabian Engkvist, Victor Rydén, Jonas Negussie och David Ejderholm. Våra tränare Robin och Milos coachade laget förtjänstfullt. Efter två vinster och en förlust slutade killarna femma och blev bästa klubb i Stockholm!


På hemmaplan har vi hunnit fira Mälarhöjdens Idrottsklubb som i år fyller 100 år! Det blev en riktig succé med mängder av besökare på Mälarhöjdens idrottsplats. Alla föreningar erbjöd aktiviteter att prova på för både barn och vuxna, det serverades tårta och erbjöds musikalisk underhållning av hög klass. Mälarhöjdens Idrottsklubb inkluderar idag sex självständiga föreningar: orientering, friidrott, fotboll, gång, skidor och förstås tennis. Mälarhöjdens Tennis grundades 1939 och fyller i år 85 år. Bara 15 år kvar till vårt eget 100-årsjubileum! En annan jubilar är vår tävling Mälarspelen som i år fyller 60 år. Vi kommer att uppmärksamma detta i samband med tävlingen under hösten.


I samband med 100-årsfirandet förnyade vi Mälarhöjdens Idrottsklubbs klubbmärke och avslutade också arbetet med vår helt nya klubbkollektion.


Den första beställningen har skickats och leveransen är planerad till slutet av maj. Stort tack till alla som bidragit med idéer och hjälp för att ta fram nya loggan och kläderna.


MIK-hallens mittpunkt, vårt kära kafé, har också fått en ny profil och heter nu MIK-hallens Serve-ering. Följ gärna nyheter om utbudet och annat på Instagram: @mikservering


Vårterminen är inne i de sista veckorna, tänk vad tiden går fort. Söndag den 2 juni kommer vi ha en junioravslutning med bland annat utdelning av pris i Jozefs minne för två juniorer som visat särskilt gott kamratskap. Det är ett fint sätt att hedra en mångårig vän och kollega som gick bort förra året. Efter att terminen avslutats blir det full fart med summer camps, intensivträning och sommartermin för både juniorer och vuxna. Anmälningar till alla arrangemang finns på MATCHi.


Det är som vanligt mycket som händer och är på gång, det är en fröjd att ha MIK Tennis som arbetsplats och klubb att verka i. Vi brukar säga att det är en klubb som lever och det tycker jag verkligen stämmer. Alla, från styrelse och personal till medlemmar och partners utvecklar gemensamt klubben och vår verksamhet. Just nu jobbar vi med våra nya verksamhetsmål för 2024/2025, samtidigt som vi kontrollerar att vi är på spåret vad gäller våra nuvarande mål.


Vår valberedning hälsar också att de söker medlemmar som vill sitta i vår styrelse under 2025. Är du intresserad av att göra en insats för din klubb och påverka vår strategi och våra långsiktiga mål är du varmt välkommen att kontakta valberedningen@miktennis.se


Jag vill passa på ett slå en forehand för våra två SO-tävlingar under våren, där en precis har spelats färdigt med 37 deltagare (grön boll) och nästa är en minitennistävling där vårt mål är att slå rekord med 80 barn som samtidigt spelar minitennis i MIK-hallen. Det blir en upplevelse på lördag den 25 maj mellan 18.00-20.00!


En stor eloge till våra tränare som inspirerar, motiverar och tränar klubbens medlemmar, barn som vuxna, tidig morgon, sen kväll eller helg, det spelar ingen roll, ni ger alltid 100%. Tack!


Nu står Kristi himmelsfärdshelgen inför dörren och jag vill önska en riktigt trevlig helg! Kom ihåg att all ordinarie träning gör uppehåll torsdag-söndag. Det finns gott om tider att boka både inom- och utomhus. På fredag 10 maj kör jag ett extra tillfälle med sign-in Avancerad 11:00-12:00, varmt välkommen till ett intensivt pass.


Vi ses i hallen och på grusbanorna!


Hälsningar,

 

Srdan ”Sigge” Mladenovic

116 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page