top of page

Några rader från sportchefen september 2023Nu är höstterminen igång på allvar även om värmen och solen gjort att sommaren levt kvar långt in i september. Vår solcellsanläggning har varit igång sedan juli och vi ser redan att vår elförbrukning sjunkit rejält. Till det kommer också intäkter från såld överskottsenergi där vi idag passerade 50 000 kWh i producerad elenergi sedan driftstart, under drygt två månader. Det är vad två stora villor drar under 1 år! Vi återkommer med mer information om vår energiförbrukning senare under hösten.


Grusbanorna är inne på sina sista veckor innan det är dags att stänga ner dem inför vintern. Sista dagen att spela utomhus är söndag 1 oktober. Om bara vädret tillåter finns det en ypperliga möjligheter att fortsätta spela på grus september ut. Torsdag 5 oktober kör vi en stängningsdag för utebanorna där vi hoppas på minst lika bra uppslutning från medlemmar som under vårstädningen i april. Mer information kommer nästa vecka.


Lördag 30 september startar Mälarspelen 2023 som pågår fram till söndag 8 oktober, Mälarspelen är en seniortävling och inkluderar vintertouren, en tävling med prispengar för Sveriges främsta herr- och damspelare. Vi hoppas på en fartfylld vecka med många spännande matcher och många MIK:are med i tävlingen. Anmälan hittar ni på Svenska tennisförbundets tävlingssida. Under tävlingen är det uppehåll i träningen 2-8 oktober.


I morgon fredag 15 september är Martin Tyllmans sista dag här på klubben och jag vill ännu en gång önska honom lycka till med framtida uppdrag och tacka för tiden i MIK Tennis.

I dagsläget är ingen efterträdare klar. Ambitionen är att ha en ansvarig på plats från och med januari 2024. Under höstterminen kommer Martins bantimmar till stor del täckas av klubbens egna tränare, där Angela kommer att ha en utökad roll på tennisbanan tillsammans med Melvin. Administrationen gällande tennisskolan, minitennisen och bollskolan kommer att hanteras av undertecknad och av Thomas i kansliet. Under höstterminen blir undertecknad huvudansvarig för verksamhetsområdet.


Har ni frågor om barn- och ungdomsträningen, vänligen kontakta oss via någon av följande e-postadresser:

Under vecka 38 är ett härligt gäng vuxna deltagare iväg på Mallorca för att känna på värmen och träna mycket tennis. Totalt är det 20 deltagare med på resan och 3 ledare som följer med. Resan går till samma ställe på Mallorca som klubbens höstlovsresa bär av till. Inför kommande klubbresor 2024 kommer planeringen starta redan under hösten. Mer information kommer så snart som möjligt.


Datumen för matcherna i Elitserien för klubbens herrar är spikade och kommer att spelas enligt följande:

  • Mälarhöjden – Solna TK 15 december 17.00 i MIK Hallen

  • Mälarhöjden – Påvelund TK 16 december 14.00 i MIK Hallen

  • Fair Play TK – Mälarhöjden 17 december 14.00 i Malmö

  • Växjö TK – Mälarhöjden 18 december 17.00 I Växjö

Förra året var laget nära att ta sig till slutspel med starkt stöd av hemmapubliken. Vi siktar på minst lika bra resultat i år. Laget är förstärkt med flera spelare:

  • Saba Nanobashvili född 2004 och har tidigare spelat i Lund TK. Saba är en ambitiös spelare som har sin bas under hösten i Frankrike för träning på Tsongas Akademi.

  • Oliver Andresson född 2000 har under de senaste åren spelat för Enskede. Han går sista året på college i USA.

  • Victor Ryden född 2008 kom till klubben mot slutet av förra året och har både MIK och GTG som bas när han tränar i Stockholm. Victor har siktet inställt mot en junior grand slam.

Kvar i laget från förra året är: Lucas Renard, Daniel Svensson, Tobias Wallin, Jan Simonsson, Oskar Edberg, Robin Ljunggren, Melvin Gothilander.

Som vanligt är det mycket på gång i MIK Tennis och många härliga tennisstunder väntar! Ett datum att redan nu skriva in är den 25 oktober då årsmötet i MIK Tennis hålls.


Håll serven och spela innanför linjerna ;)


Hälsningar


Srdan "Sigge" Mladenovic

Sportchef MIK Tennis

202 visningar0 kommentarer
bottom of page