top of page

Ny Head Coach klar för MIK Tennis

Vi är mycket glada att kunna presentera Robin Brage som ny Head Coach för Mälarhöjdens Tennisklubb. Robin blir ytterligare en förstärkning till vårt redan starka tränarteam.


Bild tagen från Good To Great

Robin har en gedigen bakgrund som tränare och kommer närmast från Good To Great Akademin där han arbetat som juniortränare i fem år. Innan det arbetade Robin i Mälarhöjdens tennisklubb tillsammans med nuvarande sportchef Sigge.

– Väldigt roligt att Robin valt att komma tillbaka till MIK tennis, vi har tidigare arbetat ihop och haft framgångar som tränarteam. Skillnaden från förr, är att vi nu är många fler i tränarteamet. Det gör att vi kan komplettera varandra i större utsträckning samt att den röda tråden i verksamheten blir tydligare säger Sigge.

Sedan en tid tillbaka representerar Robin Mälarhöjdens tennisklubb som spelare. Nyligen vann han ett SM guld i herrsingel 35. Det visar att spelnivån fortfarande är hög.

Som tränare har Robin under ett flertal år arbetat med landets främsta juniorer på akademin, han har även ägnat många veckor på internationella tävlingar som gör att han besitter en enorm kunskap kring utveckling av tävlingsjuniorer.

– Jag är övertygad om att Robin är och blir en stor tillgång för MIK Tennis med den erfarenhet som han har som tränare samt det engagemang för klubben som han redan har säger ordförande Maria Eiderholm.

Robin kommer främst att arbeta med och ansvara för tävlingsjuniorerna, men även tillsammans med klubbens övriga tränare ansvara för klubbens spelar- och tränarutveckling på alla nivåer. Att lyfta blicken och strategiskt arbeta med sportchef och övriga tränare för att MIK Tennis ska vara och förbli en klubb som spelare kan utvecklas i ända till elitnivå blir en viktig del i Robins arbete.

Tidigare erfarenheter:

Elitansvarig i Linköping TK och Mälarhöjdens TK tävlingsjuniorer

Ansvarig för flertalet spelare på Good To Great akademin 12-16 år

Diverse landslagsuppdrag för svenska tennisförbundet

Gått svenska tennisförbundets tränarutbildningar

Aktiv som professionell tennisspelare i 6 år

Vunnit U21 SM, Sommartouren, HS 35 SM

Robin inleder sin tjänst i MIK under maj månad, varmt välkommen tillbaka säger vi från MIK tennis.

För mer information eller frågor vänligen kontakta

Srdan ”Sigge” Mladenovic

0704777645

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page