top of page

Nya tävlingsspelare till MIK

Höstterminen är igång och schemat börjar sätta sig. Kul att se alla medlemmar tillbaka efter sommaruppehållet. Varmt välkomna till en ny tennissäsong.

Denna termin hälsar vi några nya tävlingsjuniorer välkomna som representanter för MIK Tennis från och med den 1 september 2018.

Ebba Rosberg är en nygammal MIK:are som kommit tillbaka klubben där hon började spela tennis. Ebba är 19 år och har representerat SALK de senaste åren. Hon började spela tennis som femåring i MIK. Efter en bra utveckling i klubben där hon nådde sverigetopp som 12-, 14- och 16-åring flyttade Ebba till SALK för att fortsätta sin utveckling.

”Otroligt kul att Ebba återvänder till MIK Tennis. Hon kommer att tillföra mycket till klubben och damlaget under hösten. Ebbas ambition är att komma iväg på college i USA och börja spela för en skola och studera i USA. Vi önskar henne varmt välkommen tillbaka och hoppas kunna bidra till hennes mål.”, säger sportchefen Sigge

Även några yngre spelare har sökt sig till MIK Tennis tävlingsskola, vilket är inspirerande för klubben och våra övriga tävlingsjuniorer som får fler träningskompisar att träna med. Vi ser det som ett kvitto på att vi bedriver en bra verksamhet med hög kompetens och satsningar som ligger i framkant på tennisens utveckling.

Hilma Sederlin är född 2005 och har spelat för Spårvägens tennisklubb. Hilma har haft en grym utveckling som tennisjunior i Spårvägen tillsammans med tränaren Stefan Törne och hans team. Hilma har under året sökt efter nya utmaningar och har valt MIK Tennis. ”Vi vill fortsätta att utveckla Hilma både som person och tennisspelare och ser fram mot att se hennes nästa steg.”, säger Robin Brage, Head Coach i MIK Tennis.

Alvin Benjaminsson är född 2005 och kommer från Gustavsbergs Tennisklubb där han spelat tennis redan från barnsben. Alvin har haft kontakt med MIK Tennis under sommaren och valt att börja hos oss och representera klubben i tävlingssammanhang.

”Alvin har visat att han är beredd att arbeta hårt och har en vilja att utvecklas som tennisspelare. Vi är väldigt glada att vara en del av Alvins fortsatta utveckling.”, säger Robin Brage.

Ludvig Ryden är född 2005. Precis som Ebba Rosberg är ”Ludde” en nygammal MIK-junior som nu är tillbaka i MIK-färgerna. Ludde började spela tennis i MIK men har under ett par år spelat och representerat Södertälje tennisklubb. ”Kul att du är tillbaka och varmt välkommen tillbaka, Mr Colgate 😉 ”, säger Sigge.

Wilhelm ”servekanonen” Åqvist är född 2003 och har spelat för Farsta med vår Martin Tylllman som tränare i klubben. Wille har på senare år tränat en del i Farsta, men mestadels i Saltsjö-Duvnäs för att få tillräcklig sparring och utmaningar. ”Wille är bara 15 år men servar redan nu runt 200 km/h! Jag är väldigt glad att han kommer till MIK Tennis i sin jakt på nya utmaningar och en miljö där han kan nå sina mål.”, säger Martin Tyllman, ansvarig tränare i MIK Tennis.

Varmt välkomna säger vi till alla nya juniorer som börjat i MIK Tennis och vårt tävlingsprogram. Tack för ett gott samarbete mellan Stockholmsklubbarna som vi har haft god dialog med och som hjälpt spelarna till den nivå de är idag.

Fanny Norin, född 2001, har valt att byta träningsbas till Trollbäckens tennisklubb, där hon även började spela tennis. Fanny bor i Tyresö och har haft en lång resväg till MIK-hallen, vilket har satt sina spår under tre år av pendlande. Fanny har gjort en fantastisk tennisresa i MIK Tennis med en imponerande utvecklingskurva. Hon har klättrat på Sverigerankingen från att vara topp 50 i landet till topp 10. Fanny tog även sina första ITF- poäng samt avancerade i huvudlottningar i de svenska Sommar- och Vintertour-tävlingarna. ”Tack för din tid i MIK Tennis, det har varit kul att ha dig i klubben och som MIK:are på tävlingar. Du gav allt varje träning och ville ständigt lära dig nya saker och det är det som lagt grunden till din utveckling. MIK Tennis önskar dig all lycka till! Fortsätt att jobba hårt och behåll din starka vilja att utvecklas och bli bättre!”, säger Sigge.

Nu blickar vi framåt och laddar inför en underbar tennisvinter


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page