top of page

Nyheter från MIK Tennis

Hej alla medlemmar

En ny termin har startat och klubben fortsätter att ta nya steg mot visionen att vara en förebild inom spelarutveckling på alla nivåer. Alla vi som spelar i klubben är förebilder för varandra och vi tillsammans måste hjälpas åt att ta hand om vår hall samt ge oss själva de bästa förutsättningarna till att spela vår bästa tennis. Men vägen dit är lång och våra handlingar, stora som små är det som gör skillnad i vardagen.

Svenska tennisförbundet har i sin långsiktiga vision satt ledorden att tennis ska vara en ”idrott för livet – hela livet.” Tennisen utvecklas hela tiden med material som gör att spelet blir snabbare och ställer då även mer krav på utövaren. När detta skrivs så är våra pensionärer i full fart med sin veckoträning, via klubbens trogna pensionärsklubb PTKS. En förutsättning att kunna hålla på med tennisen hela livet så krävs det att man tar hand om sin kropp före och efter sin tennisträning. Klubben kan meddela att man tagit ett stort steg inom detta. I augusti anställdes Johan Widenmark som ansvarig för konceptet MIK fitness and strength. Det kommer finnas möjlighet att boka Johan för konsultation om hur du förbättrar din befintliga fysik för att orka träna hårdare och prestera bättre samt för att kunna spela tennis hela livet. Vill du veta mer om Johan eller MIK fitness and strength skicka ett mail till Johan.widenmark@miktennis.se.

Att vara en förebild kräver ibland att man måste våga göra saker som inte någon annan gjort tidigare, när många klubbar redan flyttat in, har vi fortsatt att nyttja klubbens utomhusbanor. Fördelarna med att spela på grus är många och vi är övertygande om att det är positivt i det långa loppet. Frukten av detta, har redan börjat skördas då jag med glädje kan meddela att klubbens junior Tobias Wallin igår vann en stor internationell grusturnering i Kroatien, stort grattis! Trots det börjar det bli dags att förbereda oss för inomhussäsongen, nya inomhusskor?:) Grusbanorna kommer vara öppna fram till den 2 oktober. Vill man passa på att maxa sin tennis och hyra lediga banor utomhus, kan vi nu meddela att vi från och med idag sänker priset till 80 kronor/timme för alla som vill spela på grusbanorna, Passa på!

I och med inomhussäsongen startar även svenska tennisserierna och klubben har i år 11 lag representerade med allt från våra dam & herrlag till våra äldsta i H 75. Vore jättekul om vi tillsammans kan stötta våra serielag och heja fram spelarna under lagens hemmamatcher (se nedan). samtliga matcher kommer finnas i den nya kalenderfunktionen på hemsidan samt uppsatta i hallen.

Damer

23/9 MIK – Norrköping 14.00

28/10 MIK – USIF 18.00 (inte bekräftat)

26/11 MIK – TK Hobby 11.00

Herrar

24/9 MIK – Djursholm 11.00

29/10 MIK – Falu 11.00 (inte bekräftat)

12/11 MIK – Näsbypark 11.00 (inte bekräftat)

H 35

21/10 MIK – Saltsjöbaden 18.00

2/12 MIK – Näsbypark 18.00

H 45

1/10 MIK – Smedslätten 11.00

9/12 MIK – Åkersberga 14.00

H 55

21/10 MIK – Norrköping 14.00

2/12 MIK – Nynäshamn 14.00

D 40

22/10 MIK – Farsta 11.00

3/12 MIK – Hellas 11.00

F 15

15/10 MIK – Gefle 16.30

25/11 MIK – Djursholm 14.00 (inte bekräftat)

P 15

15/10 MIK – Örebro 16.30

11/11 MIK – Trosa-Vagnhärad (inte bekräftat)

Mellan den 7-15 oktober står klubbens om arrangör till vår årliga seniorturnering Mälarspelen. Turneringen lockade över 200 deltagare förra året och vi hoppas på fler i år. Under den perioden är alla kontrakt och träningar inställda, men självklart är alla välkomna att komma ner och stötta klubbens spelare.

Inledningsvis skrev jag att alla spelare i klubben är förebilder för varandra oavsett om vi deltar i vår vuxentennis eller kämpar för att gå upp en division i gruppspelet så drömmer många av våra juniorer  att i framtiden kunna leva på sin tennis. Att se dagens proffs på nära håll blir en viktig del i spelarutvecklingen och därför kommer vi den 17/10 att anordna en Stockholm Open kväll i kungliga tennishallen. Mer information kommer inom kort och all träning är inställd den dagen.

Nu arbetar vi tillsammans och satsar på att ta små viktiga steg i vardagen för att utveckla vår klubb och vår tennis både kortsiktigt och långsiktigt.

Med vänliga hälsningar

Martin Tyllman

0 visningar0 kommentarer
bottom of page