top of page

Om vårterminen 2021 i Mälarhöjdens Tennisklubb

Träningsverksamheten vårterminen 2021 i MIK Tennis startar nu på måndag 25 januari, både för juniorer och vuxna i alla åldrar. Hör ni inget annat så behåller ni er tid från höstterminen. Terminen kommer att vara normalt lång och omfatta 16 träningstillfällen.

Beslutet om att öppna upp all verksamhet är fattat av klubbens styrelse och sportchef och baseras på följande:

 1. Tennis är en idrottsgren där det är enkelt att hålla fysiskt avstånd på banan, med stora ytor och få samtidiga deltagare.

 2. De flesta andra tennisklubbar i Stockholm är redan igång med full verksamhet för vårterminen, alternativt startar på måndag 25 januari. Ett antal diskussionsmöten har skett där regler för att begränsa smittspridningen har gåtts igenom.

 3. MIK Tennis följer samtliga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regeringen om att undvika smittspridning genom till exempel fysiska avstånd och begränsning av antal besökare i MIK-hallen.

För att kunna bedriva en smittsäker verksamhet fortsätter vi med särskilda regler och restriktioner i MIK-hallen som det är viktigt att samtliga besökare tar del av och följer. Avgörande är att alla håller den fysiska distansen och undviker trängsel.

Om alla hjälps åt att följa restriktionerna är det klubbens mening att träning tryggt kan erbjudas samtliga deltagare oavsett ålder, då risken för smittspridning kommer att vara mycket låg.

Regler och restriktioner

 1. Antalet besökare i hallen får vara max 50 personer.

 2. Max 2 personer i entrékorridoren.

 3. Minimera användning av omklädningsrum, kom ombytt och duscha hemma.

 4. Endast spelare och kunder till café och shop får vistas i hallen.

 5. De yngre juniorerna lämnas och hämtas utanför hallen. Telefonnummer till hallen kommer att annonseras för att kunna få hjälp av personal på plats.

 6. Nödutgången vid bana 3 kommer att användas för att effektivisera flödet av spelare.

 7. Skohyllor och mattor sätts upp på banorna.

 8. Handsprit finns tillgänglig i hallen både på och utanför tennisbanan.

 9. Vid eget spel sker byten av spelare på banan där det är gott om utrymme att mötas, vänligen respektera detta! När klockan ringer är det två minuter kvar, vilket innebär att spelet omedelbart ska avslutas och spelarna göra sig redo för att lämna banan. Uppmärksamma särskild in- och utgång till bana 1-3 enligt skyltning. För in- och utgång till bana 4 och 5 gäller att undvika trängsel vid dörren, nya spelare har företräde att komma in före tidigare spelare lämnar.

 10. Vid spel med tränare och organiserad träning sker byten med hjälp av fler utgångar och ingångar för att minimera trängsel i café, passage och dörrar.

 11. Samtliga träningsgrupper avslutar träningen 5 minuter innan ordinarie slut.

 12. Vid behov kommer personal att hjälpa till att hålla fysiskt avstånd.

MIK Open 2021

Klubben har beslutat att flytta MIK Open från planerat vecka 6 till för att möjliggöra en smidig terminsstart för deltagare i verksamheten. En process har påbörjats för att se när i tiden tävlingen kan genomföras. Ett alternativ som utreds är veckan 9, sportlovet. Abonnemangsinnehavare kommer att påverkas genom att flertalet tider ställs in, möjligen i vecka 9 men återinförs i gengäld under vecka 6.

PTKS

All träning tillåts från måndag den 25 januari. Det blir nya rutiner för in- och utgång, där ingång sker via nödutgång på bana 1 och utgång sker via nödutgång på bana 3,som måste följas för att minska trängsel vid byten. Ingen fika serveras vid torsdagsdubbeln.

Elitspelare

Klubbens elitspelare fortsätter att träna som tidigare. Spelarna erbjuds även fysträning utomhus i mindre grupper (8 personer).

Frukosttennis

Det blir nya rutiner för in- och utgång, med hjälp av nödutgång på bana 3 som måste följas för att minska trängsel vid byten. Ingen frukost serveras.

Gymmet

Gymmet öppnas upp med restriktionen att endast 3 personer får vistas samtidigt i gymmet. Fystränare och övriga ledare räknas inte med i den siffran.

 1. Max 30 minuter per person i gymmet.

 2. Iakttag god handhygien.

 3. Sprita av redskap både innan och efter användning.

 4. Respektera maxantalet i gymmet och våga säga till om det inte efterföljs, antingen själv eller med hjälp av personal.

Privatträning

Privatträningar erbjuds från och med 1 februari.

Strötider

Det är tillåtet att vara upp till 4 spelare per bana.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page