top of page

Rafflande avslutning i serien för MIK Tennis herr- och damlag!

Seriespelet i Svenska Inomhusserien är över för den här gången. Mälarhöjden hade två lag med i Division 1, vilket vi inte haft sedan 2015 då vi spelade i Elitserien och Division 1.

Damerna inledde serien med två vinster och det såg väldigt bra ut inledningsvis av serien. Serien spelas under sex veckor och det är matcher varje helg samt en match under en vardag. 

”Damlaget spelade bra och vi hade många spelare i truppen som är spelstarka. Det var en av våra styrkor och gjorde att vi under varje match kunde välja laguppställning”, säger kapten Srdan ”Sigge” Mladenovic som även är sportchef i klubben.

Sista spelomgången spelades i Kungliga Tennishallen där Lidköping och Trollbäcken stod för motståndet. De förstnämnda delade serieledningen tillsammans med MIK Tennis, endast bättre matchskillnad skilde lagen åt.

Matchen mot Lidköping slutade 2-2, vilket gav ett oförändrat tabellläge inför sista matchen. MIK:s damer var tvingade till att vinna mot Trollbäcken om hoppet för spel i Elitserien skulle leva kvar. Dessutom behövde Lidköping tappa poäng mot KLTK.

Matchen mot Trollbäcken slutade 4-0 efter stor dramatik i samtliga matcher som avgjordes i matchtiebreak.. Skön seger, men då Lidköping besegrade KLTK med 4-0 knep de platsen i Elitserien 2020. 

”- Det var nära men vi pratade hela tiden med laget om att fortsätta göra bra insatser och att vi ska bygga för framtiden. Visst hade det varit kul att gå upp till Elitserien men nu får tjejerna fler bra möjligheter till lagmatcher och vi kan fortsätta bygga vidare med det unga laget som vi har”, berättar Robin Brage som varit med och coachat damerna under serien och som är deras tränare. 

”- Att komma 2:a i division 1 är ett bra resultat och ett kvitto på att tjejerna tränat hårt samt jobbat som ett lag under serien samt att klubben lyckats bygga förutsättningar för utveckling både för unga men även för äldre spelare”, säger sportchefen Sigge.

Herrarna slutade 4:a i tabellen och gjorde en fantastisk resa i serien! Precis som damlaget bestod laget av många spelare i olika åldrar. Det klubben saknat genom åren har varit yngre killar i åldrarna 16-18 år som ligger på en hög nivå både nationellt och internationellt samt tränar regelbundet och gör en satsning på sin idrott. 

Den här säsongen blev en stadig säsong där klubben ställde upp med 4-5 juniorer och byggde på med spelare som till exempel Lucas Renard som är tillbaka i klubben efter många år av spel i andra klubbar och serier. Lagledare för herrarna har varit Kurt ”Kurre” Lundberg som tillsammans med Robin Brage lotsat fram herrarna under matcherna och säsongen.

Med i laget har vi även haft några äldre spelare som stått för tryggheten men också erfarenheten när det behövts. Tränaren och spelaren för klubben Ben Lecomte gjorde många bra matcher. Även Christoffer Boman, 36 år, spelade några matcher och visade att gammal fortfarande är äldst. 

En intensiv period med många matcher är över, nu blickar vi framåt och laddar inför ett nytt år med många spännande stunder och ögonblick i MIK Tennis. Stort tack till alla som hjälpt till med och under serien! Särskilt tack till alla spelare och anhöriga som bidragit till den fina klubbkänslan som funnits under matcherna!

God jul önskar Team MIK!

1 visning0 kommentarer
bottom of page