top of page

Sommarhälsning från MIK Tennis

Hej MIK:are,

Nu är sommaren verkligen här! I skrivande stund pågår andra veckan av sommarläger i MIK-hallen och på våra grusbanor. Totalt deltar omkring 100 barn på våra läger under vecka 24, 25 och 32. Det är fantastiskt att se och mötas av positiv energi från både barn och ledare.

Det närmar sig semestertider och klubben går in en lite lugnare period under juli där vi inte har så mycket verksamhet igång. Tennisbanorna står öppna för bokning 8-21 vardagar och söndagar samt lördagar 8-18. Caféet håller också igång, med kaffe, glass och svalkande drycker. För er med sommarkort påminner jag om att avboka tider ni inte kommer att använda, det är många som vill spela och det är viktigt att vi hjälps åt för att ge så många som möjligt chansen.

Under sommaren kommer vi att utföra en del målningsarbeten vid entrén, caféet och övervåningen för att fräscha upp miljön. På tennisbanorna planerar vi till höstterminen en större investering med att byta ut tennisnät, domarstolar och näten mellan banorna. Utrustningen har många år på nacken och det är hög tid att skaffa nytt.

Klubben har inlett ett samarbete med gymutrustningsleverantören Kraftmark, som kommer att installera ny utrustning till vårt gym inför höstterminen. Gymmet kommer att få en mer enhetlig stil och upplevas mer fräscht och modernt. Under sommarperioden kommer vi att sälja av delar av den gamla utrustningen och det kan därför bli lite tomt på vissa ytor vilket vi ber om överseende med.

På personalsidan har, som vi tidigare meddelat, Robin Brage tyvärr bestämt sig för att lämna sin tjänst som Head Coach i MIK Tennis för att börja arbeta i Södertälje TK efter sommaren. Vi tackar Robin för den tiden han varit i klubben och önskar honom lycka till. Tillsammans med styrelsen kommer jag efter midsommar inleda rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare för Robin.

När restriktionerna lättade 1 juni började klubbens juniorer och serielag tävla igen, efter en längre tids uppehåll, med undantag av vinter- och sommartour samt internationella tävlingar. Klubbens herrlag har startat med tre vinster och toppar sin serie utomhus i division 1 som är den högsta serien. Damlaget har haft det besvärligt med skador och fått en tuff start i serien, med en oavgjord match och två förluster. Damerna laddar om och är redo för att avslutningen i augusti.

Även klubbens knattar har varit igång och tävlat framgångsrikt både i Södertälje och i Borlänge.

Efter många års kamp för att få till ett bullerskydd på idrottsplatsen håller det nu äntligen på att förverkligas. Planen är att det ska stå klart i mitten av juli, och vi längtar efter att få uppleva mindre störningar från den hårt trafikerade E4:an.

Det finns hur mycket som helst att skriva och säkert saker jag glömt att ta upp, MIK Tennis är en aktiv och levande klubb med hög puls. Jag önskar alla en skön sommar och tackar för en grym termin, där alla hjälpts åt för att kunna bedriva en fin verksamhet på ett smittsäkert sätt genom att visa hänsyn till alla pandemirestriktioner.

Höstterminens första träningsdag är måndag 16 augusti.

Hälsningar,

Sigge Sportchef Mälarhöjdens IK Tennis 

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page