top of page

Sommarhälsningar från sportchefenMidsommar och semestertider närmar sig. I MIK-hallen är det lite lugnare än vanligt men fortfarande bra fart på våra barn och ungdomar som har sina Summer Camps under veckorna 24-26. Även många som står i kö till vår vuxenträning deltar i vår intensivträning under vecka 24 och 25.


Jag är nyligen hemkommen från Båstad där vi i år har ett stort gäng nere som tävlar och tränar. Tränare Robin avlöste mig och hjälper våra juniorer med matchbevakning och träning. Vi är väldigt glada att vi återigen har möjlighet att delta på tävlingar efter ett par besvärliga år där pandemin satte käppar i hjulet. Matchspel och tävlingsarrangemang är betydelsefulla delar i utvecklingen av våra barn och ungdomar.


MIK-hallen och våra grusbanor är öppna under hela sommaren. Under sommarperioden 16 juni till 14 augusti håller vi öppet söndag -fredag 8-21 och lördagar 8-18. Jag rekommenderar varmt vårt sommarkort som ger möjlighet att boka en timme per dag under hela utomhussäsongen. Under sommarperioden gäller det dessutom för spel inomhus. Priset är 1700 kr och köps via MATCHi: https://www.matchi.se/facilities/mik

Under våren och försommaren har klubbens serielag varit i farten, med något färre lag under grussäsongen på grund av antalet banor till förfogande. Klubbens herrlag har spelat bra under hela serien och har tagit sig till SM-slutspel för andra året i rad. Förra året slutade vi 2:a efter en finalförlust mot Fair Play TK. Vi ser fram emot ett nytt slutspel, kanske på hemmaplan igen. Serierna avslutas i augusti med en sista match för våra juniorlag. Bra kämpat av alla seriespelare!


Juniorverksamheten har varit aktiv på många håll med många aktiviteter och träningar för våra juniorer. Även våra vuxna i verksamheten har kört på allt från gruppspelet, träningar, dubbelgruppspel och även nyheter som sign-in träning, Happy Friday och dubbelmatchspel har varit populära aktiviteter som är här för att stanna.


I maj anordnade vi vår härliga Sommartour på grusbanorna i samarbete med vår nya huvudsponsor Skandiamäklarna Hägersten. Vi nådde en ny nivå på hela arrangemanget, både tävlings- och organisationsmässigt. Stort tack till Skandiamäklarna i Hägersten och till alla deltagare och funktionärer som hjälpt till med tävlingen. Årets vinnare i damklassen blev Ida Johansson från MIK Tennis och i herrklassen vann Erik Grevelius KLTK efter finalvinst mot Lucas Renard från MIK Tennis i finalen.


Vi har redan påbörjat planeringen av höstterminen och laddar för massor av tennis och roliga aktiviteter i MIK-hallen. Höstterminen kommer att starta den 18 augusti för våra torsdagsgrupper och 21 augusti för söndagsgrupperna. Från och med vecka 34 är alla träningsgrupper igång. Uppehåll i träningen blir det som vanligt under Mälarspelen i början av oktober samt höstlovet.


Träningsschemat för juniorerna kommer att publiceras den 15 augusti. Som vanligt är det ett schema som kommer att behöva justeras en bit in i den nya terminen.


Den 20 augusti hålls det kostnadsfria familjeeventet ”Tennisens dag” där mer än 100 klubbar deltar. MIK Tennis är med och bjuder på tennisfest mellan 14.00-16.00 på Mälarhöjdens IP. Alla är välkomna! 23-28 augusti arrangerar vi vår populära grustävling MIK-cupen för 12-åringar.


MIK Tennis är en klubb med hög puls, en samlingsplats för både vuxna och barn, och en verksamhet som fortsätter att utvecklas. En spännande höst väntar med elitseriespel och mycket annat. Jag önskar alla medlemmar en glad midsommar och en riktigt trevlig sommar!


Soliga hälsningar,


Srdan "Sigge" Mladenovic

Sportchef MIK Tennis


101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page