top of page

Terminens första spelarmöte

I onsdags hade tävlingsgruppen och den förberedande tävlingsgruppen sitt första spelarmöte för terminen. Tanken är att det ska hållas två spelarmöten den här terminen där tränarna informerar om saker som sker, juniorerna får ställa frågor samt så går vi lite mer på djupet inom något område i ett utbildningssyfte för spelarna.

I onsdags kom runt 25 juniorer 18.00 till hallen, vilket ses väldigt positivt!

Punkter som togs upp på mötet:

• Att juniorerna har en spelarrepresentant i styrelsen i form av Maja Lundell. Om man vill framföra några åsikter, har frågor eller förslag så kan man vända sig till Maja så tar hon upp det på nästa styrelsemöte.

• Påminnelse om att lämna in tävlingsplanering. Både för er så ni vet vilka tävlingar ni har framför er, era föräldrar så de kan planera in familjens aktiviteter samt för oss tränares skull så vi vet vad ni ska spela och då enklare kan planera er träning.

• Vikten av att vara noggrann med sin uppvärmning före tennisträningarna samt efterfysprogrammet efter tennisträningarna. En träning är inte bara de 60 minuterna vi spelar tennis, utan träningen innefattar även 15 minuter uppvärmning samt 30 minuter fysträning efteråt. Detta är viktigt att man sköter för att vågskålen tennis kontra fysisk träning inte ska väga ojämnt – vi eftersträvar 50/50 eller i alla fall 60/40 i mängd tennis/fys.

• Förutom uppvärmning och efterfys erbjuder klubben två fysträningar i veckan: måndagar 18.00-19.00 samt onsdagar 18.00-19.00. Detta inomhus på tennisbanan. Från och med nu så kommer vi ha två licensierade fystränare som ledare på de här passen. Detta först på prov i tio veckor för att därefter utvärdera försöket.

• Vi diskuterade begreppet uppåt- och nedåtträning och varför man ibland behöver träna med lite spelstarkare träningspartners och ibland med lite svagare.

• Det ligger ute en ny mall för matchrapportering på www.miktennis.se. Klicka på ”Junior” och ”Tävlingsskola” så hittar ni ”Matchrapport”. Den önskar vi att alla juniorer fyller i efter spelade matcher. Dels för att vi tränare tycker det är kul att veta när ni spelat match och för att vi givetvis är nyfikna på hur ni uppfattat ert spel. Det är också bra för spelarna själva att få reflektera lite och fundera över situationer som uppstod. Rapporten är enkel att fylla i och tar bara några minuter. Det kan göras via mobilen förslagsvis direkt efter spelad match eller i bilen på väg hem.

• Vi pratade om spelarutveckling. Att vägen till att bli en duktig seniorspelare är lång och att det inte alltid är den som är bäst som ung junior som är bäst när man blir äldre. Exemplen är många där spelare som varit högre rankade av olika anledningar slutat eller trappat ner, medans de som legat efter men kämpat på så småningom gått om. Oftast är de spelarna som sliter på och fortsätter spela som får utdelning i slutändan!

Riktigt kul att så många kom och att intresset för tennis och att utvecklas som tennisspelare är stort hos er juniorer!

Linus & Sigge

IMG_3464
0 visningar0 kommentarer
bottom of page