top of page

Tim Söderman säger hej…

Livet på college i USA

Jag heter Tim Söderman och har varit en del av MIK Tennis under hela min juniortid. På senare år har jag även spelat i herrarnas A-lag. För närvarande läser jag vid ett universitet, eller ”college”, i USA, vilket gör mig till en så kallad ”Junior”. Colleget är Point Loma Nazarene University och ligger i San Diego i södra Kalifornien.

Bild tagen från Point Lomas hemsida.

Innan jag under gymnasiet bestämde mig för att studera i USA var det många frågor att besvara, till exempel om jag kände mig tillräckligt mogen att lämna familj och vänner och om min engelska var tillräckligt bra. Sådana frågor brottas nog alla med som står inför liknande beslut och jag tror att många kanske låter rädslan styra och tar inte chansen att åka. Jag har förståelse för det, men vill verkligen uppmuntra de som får chansen att ta den. Det är få som får möjligheten att uppleva äventyret med studier och tennis i USA och man får den bara en gång i livet. För mig var stödet och mentorskapet från min klubb MIK Tennis viktigt för att känna mig trygg i mitt beslut.

Jag har nu tillbringat två och ett halvt år i USA och vet att beslutet jag tog om att studera i USA definitivt var ett av de läskigaste och svåraste jag någonsin tagit, men också ett av de bästa. Jag har haft möjligheten att resa och uppleva mycket i USA, till exempel genom tennisresor till San Fransisco, Los Angeles, Hawaii, och Arizona. Jag har också passat på att besöka Las Vegas och Cancun i Mexiko vilket jag förmodligen aldrig hade gjort om jag inte hade studerat här. Självklart kan man göra resor till USA utan att studera här, men att få möjligheten att göra det med människor som nästan blir som en del av ens familj samtidigt som man får spela tennis på en relativt hög nivå är något speciellt.

Just gemenskapen man känner i laget är något jag aldrig har känt förut. Man får en väldigt nära relation till sina lagkamrater när man gör allt tillsammans: tränar, umgås, och pluggar. Det är också en speciell och härlig känsla att få representera skolan och känna att man har en viktig roll då det är många som hejar och är intresserade av hur man presterar.

Förra säsongen lyckades jag och laget väldigt bra. Vi gick, för första gången i skolans historia, vidare från vår grupp, eller ”conference”, till regionmästerskapet som spelades på Hawaii. Tyvärr föll vi på mållinjen när vi förlorade med en poäng mot Hawaii Hilo. Så nära var vi att få spela de nationella mästerskapen, ”nationals”, vilket verkligen är stort i USA.

Enligt min erfarenhet brukar de flesta internationella studenter lyckas väl med studierna i USA. Jag är lite osäker varför men av alla tyskar, japaner, brasilianare, och svenskar jag har lärt känna så är det inte många som har haft problem med skolan.

Jag trivs väldigt bra här i San Diego och om jag hade fått chansen att gå tillbaka i tiden och ändra mitt beslut hade jag valt exakt samma väg!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page