top of page

Välkommen till höstterminen 2023!Vi hoppas alla våra medlemmar och gäster haft en skön semester och ett fint sommarlov! Nu är vi en bra bit in i augusti och varvar upp inför starten av en härlig hösttermin.


Terminsstart och schema

Höstterminens första träningstillfälle är för helggrupperna lördag och söndag 19 och 20 augusti. Samtliga grupper är igång från och med vecka 34. Alla träningstillfällen och uppehåll för terminen finns på https://www.miktennis.se/kalender


Schemat för höstterminens träningsverksamhet kommuniceras senast onsdag 16 augusti.


Sommarperioden slutar

Sommarperiodens sista dag är måndag 14 augusti. Fram till dess håller MIK-hallen öppet 8-21 (lördag 8-18). Från och med 15 augusti gäller ordinarie öppettider och priser för banhyra. Sommarkortet gäller för spel utomhus så länge utomhusbanorna är öppna.


Prisjusteringar

Som vi alla märkt av har kostnaderna på i princip allt ökat det senaste året, inte minst vad gäller elenergi, tennisbollar och andra inköpsvaror till kafé och shop. Därför har vi behövt höja priserna för banhyra och träningsverksamhet inför höstterminen. De nya priserna för banhyra finns på hemsidan: https://www.miktennis.se/boka-bana


Förändringar av bokningsvillkor

Bokningsschemat innehåller från och med höstterminen som utlovat betydligt fler strötider på populära tider, både vardagskvällar och helg. Medlemmar kan som tidigare boka 14 dagar framåt i tiden, ordinarie spelare 7 dagar. Man kan maximalt ha 2 framtida bokningar. Sammantaget ökar möjligheten rejält att hitta en ledig bana för eget spel .


Sign-in träning

Våra populära sign-in träningar drar också igång vid premiären för höstterminen. Men redan nästa vecka är det full fart med sign-ins, då våra deltagare i gruppspel och sommarstege slipar tennisformen inför hösten. Det finns då också några tillfällen med sign-in Bas för oerfarna och/eller nya tennisspelare samt sign-in Avancerad för erfarna och spelstarka spelare:

Samtliga sign-in träningar hittar du i MATCHi-appen, under Aktiviteter på Mälarhöjdens Tennis, alternativt på https://www.matchi.se/facilities/mik .

Anmälan öppnar 1 vecka innan respektive tillfälle. Om ett sign-in tillfälle skulle vara fullbokat går det enkelt att ställa sig som reserv och därmed få erbjudande om att delta om någon lämnar återbud.


Måndagsdubbel

En nyhet i höst är måndagsdubbeln som spelas varje måndagskväll under terminen med start 21 augusti.

  • 20:00-21:00: Dubbelspel Medel för damer med spelstyrka motsvarande division 4-6 i damgruppspelet.

  • 20:00- 21:00: Dubbelspel Avancerad för damer med spelstyrka motsvarande division 1-3 i damgruppspelet.

  • 21:00-22:00 Dubbelspel Medel för både damer och herrar med spelstyrka motsvarande division 6-12 i gruppspelet eller division 4-6 i damgruppspelet.

  • 21:00-22:00 Dubbelspel Avancerad för både damer och herrar med spelstyrka motsvarande division Elit till 5 i gruppspelet eller division 1-3 i damgruppspelet..

Nya matchbollar ingår. Man lottar lag och spelar bäst av 3 korta set, med vanliga gruppspelsregler, inklusive No-Ad (avgörande boll vid 40-40).


Måndagsdubbeln anmäler du dig till på samma sätt som sign-in träningar. Anmälan till premiären 21 augusti är redan öppen.


Tennisens Dag 19 augusti

På lördag den 19 augusti klockan 14.00-16.00 på Mälarhöjdens IP har du möjligheten att låta släkt och vänner prova på världens roligaste idrott på tennisens dag! Vi visar grunderna på ett enkelt och roligt sätt och man kan vara med på aktiviteter och roliga tävlingar. Tränare, ledare och personal är på plats och svarar på frågor om verksamheten, och man kan anmäla intresse för träning.


Vi bjuder på fika under tillställningen. Alla är välkomna, barn, ungdomar och vuxna. Tennisens dag arrangeras inte bara i Mälarhöjden utan på 101 platser runt om i landet.


MIK-cupen 19-27 augusti


I vecka 34 arrangeras MIK-cupen, tävling på våra grusbanor för pojkar och flickar 12 år i kategorierna A, B och C.


Klubbmästerskapen 2023


MIK Tennis klubbmästerskap 2023 kommer att spelas inomhus vecka 2 nästa år. Den annorlunda tidpunkten beror på Elitserien där vi har hemmamatcher i december.303 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page