top of page

Vilken avslutning på MIK Open 2017

Årets MIK Open är avslutat och på vilket sätt tävlingen gick i mål!

240 deltagare fördelat på sex klasser kämpade under nio speldagar i MIK hallen. MIK Open har funnits i många år och haft en tradition att locka många deltagare från hela landet. I år även från grannlandet på andra sidan östersjön.

Tävlingen ingår i Stockholm Junior Tour och är den första deltävlingen utav sju tävlingar i Stockholm.

Många intensiva och spännande matcher spelades under tävlingens inledande dagar. Totalt deltog 30 deltagare från hemmaklubben och visade att spela på hemmaplan var en fördel.

Några nyheter för i år var att tävlingsorganisationen planerat trycka upp namnskyltar till alla deltagare för att kunna sätta upp på banan vid bänkarna där spelarna sitter i sidbyten.

Ett uppskattat initiativ, de spelare som förlorade fick skylten som minne och spelare som lyckades vinna tog med sig skylten vidare till nästa omgång. Även uppskattat av publiken på läktaren som kunde följa vilka spelare som spelade vart på MIK´s fem banor.

Under sista speldagen spelades semifinaler och finaler som bjöd på högklassig tennis från början till slut. Det bjöds på bollkallar, bollkajsor, domare, linjedomarer, funktionärer och musik mm. under och mellan matcherna. En häftig inramning på turneringen som höjde upplevelsen för spelarna men även för alla runt om.

Lite resultat…

Filip Hallin MIK, lyckades vinna den äldsta klassen PS 17-21 efter en välspelad turnering och fokuserat spel under de sista omgångarna. I finalen besegrades Rolan Jusipov Södertälje med 6-2 6-0.


SONY DSC

Även i FS14 spelade många av MIKarna bra bla spelade Amanda Menendez Thomasson och Emilia Sand semifinaler men fick ge sig mot bättre motstånd men två 3:e platser i klassen blev det.

Som tidigare nämnt så visade MIKarna prov på bra insatser och kämpaglöd det resulterade till flera bra matcher och även avancemang till slutomgångar för många av MIKarna. Keep up the good work!!

Finalerna

FS14 Agnes Mitteregger – Alva Norberg                                             6-4 6-1

PS14 Elwin Gauffin – Jeiden Saidizand                                               4-6 6-3 10-6

FS16 Anna Leijon – Lea Forste Dinell                                                  6-3 6-1

PS16 Sebastian Abboud – Samuel Veikkolainen Jansson                  6-4  6-2

FS17-21 Lisa Zaar – Joanna Stralka                                                    6-4 6-3

PS17-21 Filip Hallin – Rolan Jusipov                                                   6-2 6-0

STORT TACK till alla som hjälpt till med tävlingen, utan er är det inte möjligt att leverera hög klass på arrangemanget på tävlingen. Bollkallarna och Bollkajsorna har tränat och tränat och gjort ett grymt jobb med att hjälpa spelarna på banan med bollar och handdukar. Även domarna har gjort ett bra jobb med att hålla ställningarna på banan. Alla funktionärer som hjälpt till under veckan har gjort det bra genom att hjälpa spelarna till rätta, assistera tävlingsledarna samt vara till allmän hjälp under tävlingen.

Tack och på återseende

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page