top of page

Damlaget tillbaka i Division 1

Efter en lång och utdragen serie så har Damernas Division 2 äntligen spelats klart.

Som segrare står vårt kära MIK efter att ha bortaslagit Sollentuna med 4-0 i matcher på Lördagskvällen. Det krävdes seger för att avancera till Division 1 och det fanns inget som skulle stå i MIKs väg.

På första singeln gjorde Sandra Örtevall processen kort, som så många gånger förut, med motståndet och vann med klara 6-0 6-0. Sandra som gör comeback i MIK efter en sejour i SALK har varit Damlagets ankare och vunnit alla sina matcher i årets serie.

På andra singeln vann Mikaela Seger en stabil match med 6-4 6-2 mot Daniella Mourad där Mikaela visade hur värdefullt det är att ha en bra slice i verktygslådan.

På tredje singeln vann Anna Larsson i stor stil då hon visade upp bra säkerhet och precision. Segersiffrorna skrevs till 6-0 6-1.

Seriesegern var i hand men som alltid så ska alla matcher spelas. Så i den avslutande dubbeln spelade Maja Lundell i par med Sandra och vann med 6-2 3-0 uppgivet. Tyvärr så satte en sträckning i låret stopp för fortsatt spel efter 3-0 i andra set.

Nu när serien är slut för denna höst så blickar vi fram mot sommaren då utomhusserien sätter igång. MIKs Damlag har ett brons att försvara från i år så det är full satsning under våren som gäller för att höja valören i sommar. Under säsongen har följande spelare varit med i laget: Sandra Örtevall, Mikaela Seger, Anna Larsson, Maja Lundell, Alexandra Zinn, Louisa Brunetti, Tina Ojdanic.

Vi gratulerar MIKs Damlag till segern och hoppas på fler MIK framgångar i framtiden!

image
6 visningar0 kommentarer
bottom of page