top of page

Information om verksamheten 2020-05-29

Hej MIK Tennis medlemmar!

Sommaren närmar sig och det börjar bli dags att summera ett händelserikt verksamhetsår, inte minst på grund av den rådande pandemin som slog till med full kraft nu på vårterminen.

Jag vill börja med att tacka alla er som under året har bidragit till all den fina verksamhet vi har, tillsammans är vi MIK Tennis.

Virus-pandemin som bröt ut i mitten på mars bjöd på nya utmaningar. Vi har kunnat bedriva näst intill oförändrad verksamhet förutom att våra fantastiska pensionärer (PTKS) inte har kunnat spela sitt så omtyckta seriespel på vardagarna och vi har inte kunnat arrangera vår sommartourtävling. Genom att göra vårt bästa med att införa åtgärder för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi kunnat erbjuda träning i övrigt som vanligt. Tack till alla som tålmodigt gjort det vi bett om kring hygien och hjälpt oss att undvika att vara för många i hallen samtidigt. De ledigställda tiderna har hyrts ut och vi har kunnat arrangera en lokal grusturnering för lite äldre juniorer under perioden för sommartourtävlingen. Fortsätter restriktionerna framöver känner vi att vi har en hållbar verksamhet, vi önskar så klart dock att vi kan välkomna äldre och medlemmar i riskgrupper in till hallen så snart det går.

En olycka kommer sällan ensam, vi upptäckte en vattenläcka under golvet vid ingången till damernas omklädningsrum. Det visade sig ha läckt under en tid och vi blev tvungna att med kort varsel stänga av omklädningsrum och starta ett rivningsarbete, upptorkning och återuppbyggnad av omklädningsrum.

Tack vare vår försäkring håller vi kostnaderna under kontroll och tidpunkten för projektet blev lämpligt eftersom vi ändå i möjligaste mån ska undvika trängsel i omklädningsrum och hall. Vi passar på att göra små önskade justeringar i återuppbyggnaden av omklädningsrummen så som en vattenkran i korridoren för att fylla vattenflaskor, en ytterligare dusch för damer och större bastu för damer och herrar det kommer att bli väldigt fint.

MIK Tennis är idag en omtalad tennisklubb i Sverige på flera fronter och vi har en stor verksamhet (1100 medlemmar), allt från våra minsta 5 åringar till våra pensionärer som spelar med olika ambitionsnivåer i MIK Tennis. Redan tidigt på morgonen fylls hallen av spelsugna vuxna och juniorer och det spelas ända in till stängningsdags, vardag som helg. Medlemmar vittnar om lyckan att hitta en strötid, vilket tyvärr inte är det lättaste under vinterhalvåret när grusbanorna inte är i bruk. Önskemål om träningstillfällen och nya grupper till gruppspelet verkar vara omättliga. För att erbjuda fler möjlighet till tennisspel har vi anordnat dubbelgruppspel när trycket på banorna lättat lite och vi har arrangerat grusläger och läger på lov även för vuxna. I skrivande stund genomförs ett populärt klubbmästerskap där vi i år har varit tvungna att använda oss av lite banor i Enskede för att alla som ville skulle få vara med.

Jag och styrelsen har under många år fått önskemål om fler tillgängliga strötimmar att boka och vi har fortlöpande gjort mindre justeringar med målet att inte påverka någon annan verksamhet. Ett exempel är att vi har ett program för vårt gruppspel som justerar och ledigställer timmar som inte kommer användas för gruppspelsmatcher, detta sker automatiskt via våra två program Backhandsmash och Matchi som samverkar. Ett annat återkommande förslag från medlemmar är att ha öppet längre på lördagar, vilket är något som vi ser över hur det i så fall skulle kunna lösas (t.ex. personalmässigt).

Vi strävar efter att forma en klubb som kan utvecklas och som vill framåt, en klubb som står redo att vara en del av framtidens tennis, idrott och folkhälsa samt erbjuder alla våra 1100 medlemmar möjlighet att spela tennis. Jag har tillsammans med styrelsen fattat beslut som innebär en omstrukturering av klubbens bantimmar inför verksamhetsåret 2020/2021 i syfte att erbjuda fler möjligheter till tennisspel i hallen för alla medlemmar. Våra tennisbanor ska räcka till för juniortimmar, vuxentimmar, gruppspelstimmar (det interna gruppspelet), tävlingstimmar, seriespel (där MIKs olika serielag möter andra klubbar), PTKS (pensionärer), abonnemangstimmar (hyrs av medlemmar) och strötimmar (för alla bokningsbara timmar i Matchi).

Omstruktureringen av banbeläggningen innebär i korthet:

  1. Junior- och vuxenträning får tydligare och fler block i schemat vilket ger bättre möjlighet att sätta samman grupper, fler får möjlighet att träna, och utnyttjande av tränare (som får sammanhängande schema). De juniorer som tränar mest får tider på morgnar och mitt på vardagar så att fler av de övriga juniorerna kan få träningstider på vardagseftermiddagar.

  2. PTKS får utökade timmar och en justering för att samla deras timmar och aktiviteter i block.

  3. Våra 14 serielag får utökade tider för att även få möjlighet att kunna träna och bygga lagkänsla. Idag har det inte alltför sällan fått skötas genom att leta strötimmar eller utnyttja kontraktstider för de som har haft en lagmedlem med kontrakt.

  4. Fler strötimmar kommer finnas tillgängliga att boka för alla medlemmar.

  5. Större möjligheter att arrangera aktiviteter som lunchtennis, Pay and play och andra temabaserade aktiviteter

  6. Färre abonnemangstider, 20 av totalt 70 innehavare av abonnemangstider har inte kunnat erbjudas en ny bantid på motsvarande tid som innehavaren har haft under tidigare verksamhetsår.

Tillsammans med styrelsen och personalen vill jag önska er en glad och frisk sommar, vi hoppas att ni liksom vi ser fram emot att köra igång verksamheten till hösten med nya möjligheter och i en hall med nyrenoverade omklädningsrum. Håller dagens reserekommendationer och reseavrådan i sig hoppas vi att ni alla känner er välkomna att ha en semester hemma fylld med tennis.

Hälsningar Srdan ”Sigge” Mladenovic Sportchef MIK Tennis

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page