top of page

Klubbchef anställd!

Vi hälsar Anders Henricsson varmt välkommen som klubbchef hos MIK Tennis!

Det har varit en lång och periodvis intensiv sökning efter ytterligare person till klubbens verksamhet. Vi ställer höga krav på den person som ska in i gänget, vi har vår ”MIK-anda” som vi värderar högt och är måna om att bevara och förstärka. 

Nu har vi gått i mål! Den 1 januari -14 hälsar vi ytterligare en spelare i teamet välkommen: Anders Henricsson, klubbchef med ansvar för det löpande arbetet i verksamheten samt att utöka och utveckla verksamheten med gott ekonomiskt utfall av omsättning och resultat. Vidare har Anders som uppgift att verka för att MIK håller en hög nivå på träning och upplägg för tävlingsjuniorer så att klubben upprätthåller sitt mål att fostra spelare på elitnivå och därmed förblir en attraktiv klubb för elitsatsande juniorer och deras föräldrar. Klubbchefen ska också säkra hög kvalitet på tennisspel även för övriga kategorier av MIKs spelare; breddjuniorer, vuxen- samt pensionärstennis.

Vi har nu knutit en person med gedigen tennisbakgrund inom träning, utbildning, klubbverksamhet och eget spel. Vi låter Anders berätta mer om sig själv.

Lena Dahlgren Ordförande MIK Tennis


Anders

Jag har jobbat med människor, inom idrotten och då framför allt tennisen, under 25 år. Jag är gift med Lotta sedan 1989. Vi har två vuxna barn, Emelie 23 år och Filip 20 år.

 1. Har min egen tennisuppfostran i Trollbäckens Tennisklubb.

 2. Har som junior vunnit JSM, Salk, Båstadtennis, Kalle Anka Cup mm.

 3. Representerat Sverige i EM med ett silver som bästa placering.

 4. Som bäst rankad ca 400 i världen ATP singel och ca 300 i världen ATP dubbel.

 5. Började som chefstränare i Malmö Tennisklubb 1988.

 6. Coachade Andreas Vinciguerra 1998-2003.

 7. Sportchef i Malmö Bellevue TK 2003-2010

 8. Sportchef i Birkeröd TK (Danmark) 2010

 9. Drivit eget företag 2010-2014. Uppdrag under denna period har varit som klubbchef i Malmö Bellevue TK (2011), Elittränare i Birkeröd TK, jobbat med mental träning med ett flertal idrottspersoner, Föreläst inom näringslivet, haft utbildningsuppdrag för förbundet, jobbat individuellt med ca 10 tennisspelare under perioden.

 10. Är utbildad idrottspsykolog vi Halmstad högskola.

 11. Har även läst coaching på Växjö universitet.

 12.  Är utbildad ICF coach.

Under alla dessa år har jag periodvis haft hela världen som arbetsplats genom de uppdrag som jag fått och tagit på mig. På vägen har jag samlat på mig erfarenheter och influenser som inte går att läsa sig till. Varenda sekund har varit ett härligt äventyr. Nu ser jag fram mot mitt nästa, att få bidra till att utveckla Mälarhöjdens Tennis. Det är ett uppdrag som jag är stolt över att få och som ska bli oerhört spännande att få vara med om!

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page