top of page

Rapport från MIK Open 2018

Årets MIK Open är avslutad, 175 deltagare fördelat på åtta klasser kämpade under nio speldagar i MIK hallen. MIK Open har funnits i många år och haft en tradition att locka många deltagare från hela landet.

Tävlingen ingår i Stockholm Junior Tour och är den första deltävlingen utav sju tävlingar i Stockholm.

Många intensiva och spännande matcher spelades under tävlingens inledande dagar. Totalt deltog 20 deltagare från hemmaklubben och visade att spela på hemmaplan var en fördel.

Under sista speldagen spelades semifinaler och finaler som bjöd på högklassig tennis från början till slut. Med bollkallar, bollkajsor, domare och funktionärer blev det en häftig inramning på turneringen som höjde upplevelsen för spelarna men även för alla runt om.

Lite resultat för våra MIKare:

Fanny Norin lyckades vinna den äldsta klassen FS 17–21 efter en välspelad turnering och fokuserat spel. I finalen besegrades Sara Salemyr SALK med 6-3 3-6 10-7.

John Lunden-Welden vann PS 14 B efter en tuff final mot Justin Pak Saltsjöbadens LTK. John tog hem trofén med siffrorna 4-6 6-0 10-8.

Det blev semifinal för Tobias Wallin och Tobias Karlberg i PS 14 A, Simon Maurer i PS 14 B, Ruya Mavi i FS 14 A och Alma Johansson i FS 17–21.

Som tidigare nämnt så visade MIKarna prov på bra insatser och kämpaglöd vilket resulterade i flera bra matcher och även avancemang till slutomgångar för många av MIKarna. Keep up the good work!!

Finalerna

PS14A  Albin Jansson – Hugo Dunger                            6-0 60

PS14B  John Lundén-Welden – Justin Pak                   4-6 6-0 10-8

FS14A  June Björk – Hilma Sederlin                              6-4 6-4

FS14B  Alma Moazed Ernfalk – Chanel Zeraatkar         7-5 6-3

PS16    Michael Minasyan  –  Sebastian Abboud          7-5 6-4

FS16    Lovisa Condé – Alva Norberg                            6-1 6-3

PS17-21 Jonas Bergström – Pontus Hällgren              4-6 6-2 10-5

FS17-21 Fanny Norin – Sara Salemyr                           6-3 3-6 10-7

STORT TACK till alla som hjälpt till med tävlingen, utan er är det inte möjligt att leverera hög klass på arrangemanget på tävlingen. Bollkallarna och Bollkajsorna har tränat och tränat och gjort ett grymt jobb med att hjälpa spelarna på banan med bollar och handdukar. Även domarna har gjort ett bra jobb med att hålla ställningarna på banan. Alla funktionärer som hjälpt till under veckan har gjort det bra genom att hjälpa spelarna till rätta, assistera tävlingsledarna samt vara till allmän hjälp under tävlingen.Stort tack till Ica Supermarket Fältöversten som såg till att bollkallar och domare hade möjlighet att fylla på med energi mellan matcherna.

Tack och på återseende
15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page