top of page

Silverplaketten till Bo Hemborg

Vid Svenska Tennisförbundets årsmöte på tisdagen delades en rad utmärkelser ut. Samtidigt valdes avgående ordföranden Thomas Wallén till hedersordförande i SvTF. 

Silverplaketten tilldelas en person som under en lång följd av år medverkat till en utveckling av tennissporten som är av extraordinär betydelse.

Silverplaketten går till Bo Hemborg. Motiveringen: ”Bo Hemborg har under många år verkat för och varit aktiv inom svensk tennis och i synnerhet svensk veterantennis. Förutom att han själv deltar i nationella veterantävlingar, veteran-SM, mästerskap och andra internationella tävlingar är han en aktiv deltagare utanför banan med sitt sociala engagemang. Många gånger med kameran och pennan i högsta hugg. Bo har under många år varit engagerad som styrelseledamot i Sveriges Tennisveteraner och i Svenska Tennisförbundets veterankommitté. Framför allt känner många honom för hans engagemang, intresse och brinnande passion som redaktör för Sveriges Tennisveteraners hemsida under 20 års tid. Många är de som uppskattat och väntat på hans dagliga rapporter, fotografier, intervjuer och nyhetsbrev under tävlingar. Än i dag är Bo ett värdefullt bollplank för tennisförbundets veterankommitté. Han fortsätter att sprida intresset för veterantennisen med uppdateringar om svenska framgångar i sociala medier”.

Mötesordförande vid årsmötet var Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Mer information hittar ni på www.tennis.se

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page