top of page

Sommarhälsningar från sportchefenNu står vi på tröskeln till midsommarafton och det är officiellt sommar! I MIK-hallen och på våra grusbanor pågår Summer Camps, denna vecka båda för ungdomar och vuxna. Det är full fart på alla banor och våra ledare gör ett fantastiskt arbete.


Som vanligt har det varit en händelserik termin i MIK Tennis med många aktiviteter, läger, tävlingar och andra arrangemang. Förra fredagen firade vi in sommaren med MIK Tennis Summer Party, med Americano dubbelspel, träning, minitennis cup, food truck och umgänge. Ett 50-tal medlemmar deltog och gjorde kvällen till en härlig tillställning. Vi har även hunnit med junioravslutning både för tävlingsjuniorerna och juniorer från tennisskolan, minitennisen och bollskolan. Tränarna firade terminsavslutning med en klassisk femkamp på Gröna Lund. Vem som vann vågar jag inte presentera här…


För några veckor sedan fick vi det tråkiga beskedet om att vår mångårige kollega och medlem Jozef Weckberg gått ur tiden efter ett långt och händelserikt liv. Vi kommer alltid att minnas Jozef som under många år välkomnade alla besökare till hallen med ett leende och positiv energi. MIK Tennis kommer att starta en utmärkelse i hans namn till årets kamrat som ska delas ut en gång per år i samband med junioravslutningen. Klubben bidrar med 5000 kr till ett sparkonto och alla är välkomna att lämna ett bidrag som oavkortat går till Jozefs utmärkelse. För mer information och insättning av medel vänligen ta kontakt med undertecknad.


Vår tränare Robin är sedan ett par veckor i Båstad tillsammans med våra tävlingsjuniorer för att spela den årliga grustävlingen Corem Open som är en av Nordens största utomhustävlingar. MIK Tennis har 20 juniorer med i tävlingen vilket är betydligt fler än tidigare år och ett kvitto på att utvecklingen för våra tävlingsjuniorer går åt rätt håll. Tillsammans med Robin har våra tränare Niclas, Melvin, Vid och Martin gjort ett fantastiskt arbete med tävlingsjuniorerna både på och utanför banan.


Under juli månad arrangerar klubben inga aktiviteter men har öppet som vanligt både inomhus och utomhus, söndag-fredag 8-21 och lördag 8-18. Du missar väl inte sommarkortet som gäller både inne och ute under sommarperioden. Under den senare delen av juli kommer vi att måla om våra inomhusbanor och byta ut våra gamla nätstolpar till nya som är anpassade till modern nätstandard. Ommålning är något som behöver göras ungefär vart åttonde år och nu är det dags igen. Det kommer att bli nya färger på banorna så MIK-hallen kommer verkligen kännas som en ny hall med en härlig spelupplevelse för alla. Under ommålningen kommer vissa banor att vara stängda för bokning och spel.


När höstterminen startar i augusti blir det sedvanlig högtryck och spel på alla banor under i princip hallens alla öppettider. Som jag tidigare berättat kommer bokningsschemat att innehålla betydligt fler strötider på attraktiva tider än tidigare, vilket gör att fler får möjlighet att spela när man kan.På måndagar introducerar vi också måndagsdubbel i sign-in form på kvällstid, där man anmäler sig när man vill för att spela dubbelmatch en timme. Det blir dubbelspel för både dam- och mixedlag. Tennis är ju en individuell idrott och dubbelspel är viktigt för att bidra till gemenskap och klubbkänsla.


I augusti spelas också MIK cupen för 12-åringar från och med 21 augusti till och med 28 augusti. Lördag 19 augusti genomför vi Tennisens dag 14:00-16:00 med en massa aktiviteter. Terminens första träningsdag är också lördag 19 augusti så det blir med andra ord en rivstart efter sommarperioden.


Uteserien har varit i gång sedan mitten på maj och MIK Tennis har representerats av sju serielag. Tyvärr har inte matcherna gått vägen för herrlaget och det lutar mot nedflyttning från division 1 ute. Damlaget har spelat bra men haft svårt att få ihop tillräckligt med spelare i slutet av serien. Damerna spelar sin sista match mot USIF denna vecka där det avgörs om de blir kvar i division 1 eller inte. Våra juniorlag har gått starkt och är i serieledning i samtliga serier: P/F13 och P/F15.


På personalsidan är jag glad över att kunna presentera Niclas Bloss som anställd på heltid från och med 7 augusti. Han kommer att ansvara för våra yngre tävlingsjuniorer, en kategori som haft många namn genom åren. Från och med i höst heter gruppen Next Generation Team och är en vidareutveckling av tidigare Junior Competition Group. I gruppen deltar juniorer som precis börjat tävla och behöver mycket hjälp från både tränare och föräldrar för att fortsätta utvecklas.Niclas kommer ha ett nära samarbete med tränarna Martin och Robin och tillsammans kommer de att driva och utveckla vår ungdomsverksamhet. Niclas kommer även att arbeta som tränare för vuxna. Med rekryteringen av Niclas som heltidstränare stärker vi vår organisation samtidigt som en ung tränare får chansen att starta en tränarkarriär. Det är ett konkret exempel på hur man tar tillvara på tränare som visar driv och engagemang, något som vi alla i tennis-Sverige kan bli bättre på


När det gäller vårt partnernätverk hälsar vi Handelsbanken i Hägersten varmt välkomna som court partner till bana 3, som nu bytt namn till Handelsbanken. MIK Tennis har i många år haft Handelsbanken som bank och har nu inlett ett närmare samarbete med Handelsbanken i Hägersten. Tillsammans kommer vi bland annat erbjuda gratis tennis för barn och ungdomar under skolloven, där vi vänder vi oss till fritidsgårdarna i närområdet. Målet är att göra tennisen mer tillgänglig och inkluderande så att fler får möjligheter att prova på denna härliga idrott.Handelsbanken kommer att presentera erbjudanden till klubbens medlemmar, till exempel en kurs i vardagsekonomi för våra juniorer. Jag vill också passa på att tacka alla våra partners och önska er en trevlig sommar.


Under sommaren kommer MIK-hallen och våra utebanor att drivas av ett härligt gäng med sommarjobbare som vår kaféansvarige Emmy jobbat hårt med att rekrytera, schemalägga och utbilda. Det har blivit en väldigt bra lösning och ni kan vara förvissade om att ni kommer att få fin service även under sommarperioden. Våra tränare får nu en välförtjänt och behövlig semester. Jag vill tacka dem alla för goda insatser under vårterminen. Vår träningsverksamhet får överlag höga betyg av alla deltagare och det är tränarna som är förutsättningen för det.


Jag önskar alla medlemmar och besökare till hallen en riktigt härlig sommar med massor av tennis, sol, bad och vila. Vi ses i augusti igen.


Trevlig midsommar!


Srdan ”Sigge” Mladenovic

Sportchef

Mälarhöjdens Tennisklubb

173 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page