top of page

Sportchefen har ordet!

Värmen är äntligen här och vi kan nyttja våra fina grusbanor för fullt. Pandemin är fortfarande en faktor att ta hänsyn till och det är viktigt att vi fortsätter hålla avstånd och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

För den ordinarie verksamheten närmar sig terminens sista träningstillfälle, den sista träningsdagen är den 30 maj. De grupper som tränar torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar kör även vecka 22 för att justera för den inställda träningen under påskhelgen. Har ni några frågor så kan ni vända er till ansvarig tränare. 

Förra året ställde vi in vår sommartour på grund av pandemin men i år är vi redo att ta emot Sverigeeliten på våra grusbanor. Tävlingen startar idag den 20 maj och finalerna spelas på söndag den 23 maj. MIK Tennis representeras av 10 spelare. Har ni vägarna förbi är ni välkomna att stanna att kolla på bra tennis. Vi kommer att anpassa upplägget för att anordna tävlingen på ett smittsäkert sätt.

Ungefär vid den här tidpunkten förra året spelades även klubbmästerskapen utomhus med många härliga matcher och duster oss medlemmar mellan. I år gör restriktionerna och tidsbrist att vi får lägga ned planerna på KM i juni. Istället har vi bestämt att arrangera tävlingen inomhus! Vi ser därför fram mot en riktig tennisfest i MIK-hallen under vecka 50, 13-19 december. Målet är att slå rekord i antal deltagare och att alla medlemmar ska känna sig välkomna och bekväma med att tävla på ett roligt sätt.

För er som planerar att spela mycket under sommaren rekommenderar jag sommarkortet där ni kan boka tider utomhus och under sommarperioden (16 juni till och med 14 augusti) även inomhus. Sommarkortet kostar 1600 kr och kan köpas via matchi.se eller direkt i kansliet. Maximalt en bokning per dag, glöm inte att avboka om du inte kan spela.

I övrigt är det full fart på klubben och verksamheten, vi är glada över att alla hjälpts åt att hålla i och hålla ut. Verksamheten har bedrivits under anpassade former under vårterminen, där personal, barn, ungdomar och föräldrar sett till att minimera risken för smittspridning.

Ni kanske har lagt märke till vår fina uteplats med nya möbler och fina parasoller som ramar in det hela. Även lite grönt har tillkommit trots att jag kanske var ute lite för tidigt med vårblommorna i minusgrader under april månad…

Vi ses i hallen!

Hälsningar,

Sigge

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page