top of page

Till minne av Jozef WeckbergVår mångårige kollega Jozef Weckberg har gått ur tiden efter ett långt och händelserikt liv. Många är de juniorer som haft privilegiet att ha Jozef som tränare på tennisbanan, alltid engagerad, lyhörd och med glimten i ögat. Hans flinka fingrar strängade tusentals tennisracketar genom åren, med perfekt resultat varje gång. Jozef var mån om att hjälpa till och mötte alla med värme och respekt. Han ville ha ordning och reda och drog sig inte för att säga till när någon brast i uppförande eller attityd, men hela tiden på ett respektfullt sätt.


Vi kommer att sakna Jozefs historier från hans spännande liv och hans sätt att hålla vår tennishall öppen och välkomnande. Oavsett hur tidigt man anlände till MIK-hallen kunde man nämligen alltid vara förvissad om att Jozef redan var på plats. Doften av nybryggt kaffe och ett hjärtligt ”god morgon” var en fin start på dagen. Han hade alltid ett vänligt ord över till besökare och peppade gärna tennisspelare med sitt mantra ”det viktigaste är att ha roligt”. Humor var en ständig följeslagare till Jozef och många av hans stående skämt kommer vi att i ljust minne bevara.


För Mälarhöjdens Tennis har Jozef varit en klippa under många år, både på och bredvid tennisbanan. Han började som tennistränare i mitten av 1980-talet och har varit med i klubben sedan dess i olika roller, de senaste åren med ålderns rätt endast som medlem. Det är bokstavligen en epok som tagit slut, och minnena från Jozefs insatser och sätt att vara kommer att leva kvar länge i vår klubb. Vi fortsätter att utveckla vår verksamhet och gör vårt bästa för att ge både barn och vuxna positiva upplevelser av tennis och rörelse på ett sätt som vi tror Jozef skulle vara nöjd med.


Srdan ”Sigge” Mladenovic

Sportchef

Mälarhöjdens Idrottsklubb Tennis

468 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page