top of page

Uppdaterad information med anledning av covid-19

Först och främst vill vi hälsa alla som har varit lediga under sportlovet välkomna tillbaka! Vi hoppas att ni, trots omständigheterna, har haft en fin ledighet. Med anledning av att smittspridningen i samhället är fortsatt hög samt att det efter sportlovet finns en risk för ytterligare ökning är det extra viktigt att vi hjälps åt att följa gällande rekommendationer. Därför påminner vi om restriktionerna i MIK-hallen:

  1. Kom bara till hallen om du är helt utan minsta symptom och varit så i minst 48 timmar.

  2. Endast tennisspelare och kunder till MIK Tennis shop och café får vistas i hallen. Föräldrar lämnar sina barn utanför hallen vid träning, tränarna tar emot.

  3. Undvik trängsel: max 2 personer i entrékorridoren, respektera skyltar om in- och utgång från banor samt håll avstånd.

  4. Iakttag god handhygien, använd handsprit som finns placerad på olika ställen i MIK-hallen.

  5. Minimera användningen av omklädningsrummen, kom ombytt och duscha hemma.

  6. Max tre personer samtidigt i gymmet.

I samband med sportlovet har Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm skärpta rekommendationer som gäller efter hemkomst:

  1. Enligt Folkhälsomyndigheten ska alla personer som har varit utomlands stanna hemma och undvika nära kontakter i sju dagar efter hemkomst. Det gäller även barn, oavsett ålder.

  2. Region Stockholm rekommenderar att alla i ett hushåll i möjligaste mån ska vara hemma om någon i hushållet uppvisar symtom som kan stämma med covid-19.

Rekommendationer för personer som har varit utomlands

Enligt Folkhälsomyndigheten ska alla personer som har varit utomlands stanna hemma och undvika nära kontakter i sju dagar efter hemkomst. Det gäller även barn, oavsett ålder. Personer födda 2014 eller tidigare som har varit utomlands ska testa sig så snart som möjligt efter hemkomst samt igen på dag fem. Detta gäller oavsett vilket land man har varit i och oavsett om man tidigare har haft covid-19. I väntan på tid för testning och provsvar bör man bete sig som om man har covid-19, alltså stanna hemma och undvika nära kontakter samt vara noga med hygienen. Observera att den som har varit utomlands ska stanna hemma och undvika nära kontakter i sju dagar, även om provsvaret är negativt. Om provsvaret är positivt kommer särskilda instruktioner ges från hälso- och sjukvården. Rekommendationen om provtagning gäller för vuxna samt för barn i förskoleklass och skola. För yngre barn rekommenderas inte provtagning utan endast att de ska stanna hemma och undvika nära kontakter i sju dagar.

Pollenallergi och covid-19

Våren har kommit tidigt i år, och för många innebär det problem med pollenallergi. Om man känner igen sitt eller sitt barns besvär som pollenallergi och det hjälper med allergibehandling/medicinering är man välkommen till MIK-hallen. Om man uppvisar symtom trots medicinering så ska man inte besöka MIK-hallen. Informera gärna din tränare och träningsgrupp om du eller ditt barn har pollenallergi så behöver ingen oroa sig i onödan.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page