top of page

Några rader från sportchefen 1 december 2023Välkomna till julmånaden och första advent i helgen! I MIK-hallen förbereder vi oss för årets elitseriematcher på hemmaplan och även för bortamatcherna i Malmö och Växjö. Årets program för herrarna är intensivt och 4 matcher ska spelas på 4 dagar. Här är programmet:


15 december MIK – Solna TK 16.00 MIK Hallen

16 december MIK – Påvelund TK 14.00 MIK Hallen

17 december Fair play – MIK 14.00 Malmö

18 december Växjö – MIK 17.00 Växjö


Slutspelet i Elitserien spelas 21-22 december där Lidingö TK är värd.

Årets trupp är i stora delar intakt sedan förra året. Gustav Hansson och Samuel Veikkolainen Jansson är inte med i årets lag, medan Saba Nanobashvili, Oliver Andersson (skadad), Victor Ryden och Jonas Negussie tillkommit. Tobias Wallin ansluter från sin collegetennis i USA och ingår i truppen tillsammans med Lucas Renard, Daniel Svensson, Jan Simonsson, Robin Ljunggren, Melvin Gothilander och Oskar Edberg. Vi ser fram emot spännande och tuffa matcher.


Vi siktar förstås på att upprepa förra årets publiksuccé under hemmamatcherna och återigen lyfta taket i MIK-hallen! Ett programblad kommer i god tid innan matchdagarna, med arrangemang för både vuxna och barn som till exempel MIK lounge, minitennisturnering och food truck. Varmt välkomna den 15-16 december för att se på tennis av hög klass och heja fram våra spelare till nya framgångar.


Jag kan med glädje meddela att klubben anställt Felix Jessen som ny tränare med ansvar för våra barn och ungdomar i bollskola, minitennis och tennisskola. Felix startar sin tjänst den 2 januari 2024. Han kommer ursprungligen från Tyskland och flyttade till Sverige under 2022 tillsammans med sin sambo.

Felix har tidigare drivit en tennisskola i Tyskland tillsammans med sin bror och har arbetat som tränare i över 15 år. Han har genomgått tyska tennisförbundets tränarutbildningar och har en gedigen erfarenhet av att arbeta och utveckla barn och ungdomar. Felix har på kort tid lärt sig det svenska språket mycket väl. Vi ser fram mot att få en ny kollega och ny tränare till klubben. Varmt välkommen till MIK Tennis, Felix!


Under höstterminen har vi haft en utmaning på tränarfronten där resurserna inte alltid räckt till för att täcka normal frånvaro och vi stundtals fått pussla mer med schemat än normalt. Jag vill lyfta fram och verkligen tacka alla våra tränare för visat engagemang och förmåga till problemlösning. Ni gör ett fantastiskt arbete! Jag vill även tacka deltagare och föräldrar som när det behövts visat tålamod och god vilja till dialog. Från årsskiftet kommer vi ha bättre stabilitet och kontinuitet.


Du har väl inte missat att anmäla dig till klubbmästerskapen 2024 som startar den 8 januari och pågår till den 14 januari? Det finns klasser för alla och det blir en utmärkt chans att få spela tävlingsmatcher i en avslappnad och familjär miljö.Under vinterhalvåret sänker sig mörkret men på Mälarhöjdens Idrottsplats är det sedan en tid tillbaka betydligt ljusare, tack vare en stor installation av ny belysning i syfte att öka tryggheten. Det är en av flera åtgärder som vidtagits för att öka tryggheten för besökare på idrottsplatsen, och vi är med och driver planerna på andra åtgärder med övriga aktörer i trygghetsrådet för Mälarhöjdens IP.


Terminen är inne i sin sista månad och återstående/sista träningstillfällen hittar ni här


Inom kort kommer vi att skicka ut enkäter till alla deltagare i verksamheten. Denna återkoppling är väldigt viktig för att utveckla vårt erbjudande och hålla den kvalitet vi önskar, både på och bredvid tennisbanan. Jag uppskattar mycket om du vill lägga några minuter på att besvara frågorna i enkäten som kommer.


Som vanligt fortsätter vi att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, allt från våra sign-in träningar på tennisbanan till fysträning för tennisspelare i gymmet. I december och januari kommer Victoria Veres tillbaka och håller i yogapass för tennisspelare.Alla aktiviteter hittar du i MATCHi-appen under Aktiviteter, alternativt på https://www.matchi.se/facilities/mik

Våra tävlingsjuniorer är flitiga med sitt tävlande vilket är väldigt kul att se! Till exempel satte vi nyligen deltagarrekord för MIK i Lidingöspelen med hela 42 deltagare. Tränarna Robin och Niclas bevakade matcherna och har verkligen lyckats med målet att få våra juniorer att tävla mer. Att tävla utvecklar tennisen och lär en att tillämpa sina rutiner för allt från uppvärmning till mental laddning. I helgen åker Robin och Niclas till Sundsvall med ett härligt gäng om 23 juniorer på en tävlingsresa.


Som ni märker är det som vanligt mycket på gång i MIK Tennis. MIK-hallen är pyntad inför advent och vi önskar alla varmt välkomna att motionsspela, träna tennis eller i gymmet, spela matcher, delta i Vinterdubbelgruppspelet och njuta av något gott i kaféet. Till exempel den nya månadens macka.


Tillsammans gör vi hallen till en härlig mötesplats för både barn och vuxna och den positiva energi som uppstår här behövs verkligen i de tider vi lever i nu.


Jag kommer nog att hinna önska en god jul i min julhälsning så för nu vill jag önska er en glad första advent och att ni tar det lugnt ute i snökaoset.


Med vänlig hälsning,


Srdan ”Sigge” Mladenovic

Sportchef MIK Tennis

284 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page