top of page

Rapport från ett blåsigt JSM i Linköping och Norrköping

Junior SM utomhus spelades i år på två ställen, Linköping och Norrköping. Tävlingarna kantades av mycket blåst och svåra förhållanden som ställde spelarna på stora prov. Både deras mentala styrka, tekniska kunskap samt taktiska förmåga ställdes på sin spets.


Mälarhöjden hade en trupp på 14 spelare och 2 ledare och hade förberett sig bland annat genom en veckas SM-träning på MIK’s grusbanor veckan före mästerskapets första boll servades i spel.


I Linköping, där Linus hade sin bas som ledare, spelades 14-och 18-årsklasserna. MIK’s enda deltagare i den äldsta klassen, Maja Lundell, hade dessvärre ett otursfyllt SM där hon tvingades bryta sin andra match med strålningar i armen. Vi hoppas Maja återhämtar sig och snabbt är tillbaka på banan igen. Bland 14-åringarna synstes Amanda Menendes Tomasson i 8-delsfinal efter att ha spelat riktigt bra tennis tävlingen igenom. Amanda visade att hon tagit ett steg framåt och blandade ett moget baslinjespel med att vara bestämd och tydlig i attackslagen. Extra kul att se Amandas energi och intensitet på banan! I pojkklassen nådde även Philip De Maré,nytillkommen spelare från Älta TK, 8-delsfinal. Philip fick i sin andra omgång bekänna färg mot sin dubbelkamrat Hannes Tylehed, SALK. Philip räddade i 4-timmarsmatchen två matchbollar och vann tillslut med 6-2,5-7,7-6. Starkt att efter det kunna vinna en match till innan han fick ge sig i matchen därefter.

I Norrköping var Sigge coach på plats och fick se 12- och 16-åringarna briljera! I 16-årsklassen gjorde Tuva Wallin en mycket bra tävling. Hon vann två matcher, där hon i den andra slog ut seedade Jessica Mridha, KLTK, i en svänging batalj som slutade 6-1,2-6,6-1 i Tuvas favör. Kul att se att Tuvas timmar i gymmet ger henne fördelar i längre matcher.

I den yngsta klassen (fanns även 10-årsklass men där hade MIK inga deltagare i år) hade MIK ett antal spelare framme i slutomgångarna. Tobias Wallin nådde sin tredje kvartsfinal för året, om vi räknar de fyra största tävlingarna. I dubbelklassen gick han dessutom fram till semifinal ihop med sin partner Hugo Dunger. Grattis Tobias, som även han tagit ett steg framåt de sista månaderna. Kul att se hur Tobbe börjar ta för sig mer och mer på banan!

I flickor 12 gick Ruya Laura Mavi till kvartsfinal, precis som hon gjorde i SALK Open i början av året. Där tog det stopp mot den nya

klubbkompisen Ida Johansson, som ansluter till MIK från Farsta nu i höst. Ida fick dessvärre sedan lämna WO i semifinalen på grund av halsont. Synd, då hon även var i semifinal i dubbelklassen. Men hälsan går givetvis först.

Tränarna Linus och Sigge kan summera ett lyckat SM för MIK. Vi tycker man kan se att det dagliga arbetet många spelare lägger ner också ger resultat i matchsituationer. Några är med och spelar om de stora pokalerna och flera stycken är på nivå att utmana om platser i slutomgångarna. Nu gäller det att vi under den kommande terminen tar ytterligare ett steg framåt genom att bli ännu noggrannare med detaljerna i och runtomkring vår träning. Under en tävling som SM är det tydligt att de spelarna som går längst i sina klasser också är de som visar mest attityd och vilja på banan och sköter förberedelserna bäst.

Närmast på schemat nu står Regionsmästerskapen som påbörjades redan idag. Glöm inte att följa MIK på sociala medier (MIKTennis på Instagram och Twitter) för dagliga rapporteringar från tävlingsresor vi är ute på.

Kör hårt! Linus och Sigge


IMG_4498
1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page